Novi detalji o filmu koji bi Tom Kruz trebalo da snimi u svemiru: Akciona avantura od 200 miliona dolara

13.10.2022

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac će krenuti na putovanje sa rediteljem Dagom Limanom, koji će biti zadužen za snimanje filmskih scena u nultoj gravitaciji

Novi detalji o filmu koji bi Tom Kruz trebalo da snimi u svemiru: Akciona avantura od 200 miliona dolara
Copyright Profimedia

Tom Kruz bi mogao da postane prvi civil koji je pošao u "svemirsku šetnju", ukoliko, kako je najavljeno, raketom SpaceX Falcon 9 iz NASA Kenedi svemirskog centra, na brodu Crew Dragon, pristane na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), kako bi tamo snimao film, navodi tesmanian.com.

Akcioni film koji tek treba da dobije naslov ima budžet od oko 200 miliona dolara, a Kruz će krenuti u avanturu SpaceX-om sa rediteljem akcionih filmova Dagom Limanom, koji će biti zadužen za snimanje filmskih scena u nultoj gravitaciji.

Gettyimages2022/Paramount
 

- Tom Kruz nas vodi u svemir. On vodi svet u svemir. To je plan. Imamo sjajan projekat u razvoju sa njim i nadamo se da će on biti prvi civil koji je napravio šetnju svemirom van svemirske stanice - izjavila je Dona Lengli za BBC ispred kompanije Universal Pictures.

Većina filma, kako se navodi, odvija se na Zemlji, a onda glavni junak mora da ode u svemir u misiju spasavanja.

U maju 2020. godine bivši administrator NASA Džim Bridenštajn najavio je da će agencija sarađivati sa holivudskim glumcem akcionih filmova Tomom Kruzom na snimanju filma na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).

Film "Nemoguća misija 7"/Profimedia
 

- NASA je uzbuđena što će raditi sa Kruzom na filmu na svemirskoj stanici. Potrebni su nam popularni mediji da inspirišemo novu generaciju inženjera i naučnika da pretvore naše ambiciozne planove u stvarnost - rekao je Bridenštajn.

- Trebalo bi da bude jako zabavno - rekao je osnivač SpaceX Ilon Mask u odgovoru na najavu.

Glumčevim svemirskim letovima upravlja Axiom Space, kompanija iz Hjustona u Teksasu, koja nudi usluge upravljanja svemirskim letovima za civile da posete ISS. Kompanija je takode proizvođač svemirske infrastrukture i ima ambiciozne planove da izgradi sopstvenu svemirsku stanicu u niskoj Zemljinoj orbiti.

Tom Kruz, Kanski festival 2022./Profimedia
 

Ranije ove godine, 20. januara, Axiom je najavio da će izgraditi „modul na naduvavanje" koji će biti pričvršćen za svemirsku stanicu kako bi ga Kruz koristio po dolasku. Planirano je da modul bude instaliran na svemirskoj stanici 2024. godine, ali je datum podložan promeni. Predviđeno je da bude prvi studio za različite sadržaje i zabavu i višenamenska arena u svemiru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike