Neviđeno interesovanje za aukciju otiska slike kralja Čarlsa: Mesto gde je kraljica Elizabeta provela poslednje dane (FOTO)

20.10.2022

17:15

0

Prvo umetničko delo živog monarha ponuđeno na prodaju

Neviđeno interesovanje za aukciju otiska slike kralja Čarlsa: Mesto gde je kraljica Elizabeta provela poslednje dane (FOTO)
balmoral kralj carls copy - Copyright Jane Barlow/PA via AP /Pixabay

Otisak slike britanskog kralja Čarlsa III izazvao je neviđeno interesovanje javnosti pre nego što će se danas naći na aukciji, saopštila je aukcijska kuća Bonhams.

Otisak je jedan od 100 slika zamka Balmoral, kraljevske rezidencije u Škotskoj, i deo je Bonhamsove aukcije "Škotski dom".

Profimedia
 

- U vreme dok sam bio aukcionar, nikada nisam video toliko ponuda za proviziju datih pre aukcije - rekao je Hamish Vilson, viši procenjivač u Bonhamsu, misleći na ponude date pre aukcije uživo.

Kralj Čarls izlaže na desetine svojih akvarela govoreći da slika "osvežava dušu"

Vilson je u sredu rekao za Si-En-En da bi interesovanje moglo biti delom posledica činjenice da je Balmoral mesto gde je kraljica Elizabeta Druga provela svoje poslednje dane pre smrti u 96. godini prošlog meseca.

Kralj Čarls III Profimedia
 

 - To ima novi odjek u naciji i u svetu - rekao je on, dodajući da interesovanje može biti pokrenuto i mogućnošću da je ovo prvo umetničko delo živog monarha ponuđeno na aukciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike