Potresna priča o ženi čiji je sin izvršio samoubistvo: Počelo snimanje filma “Majka Mara” u režiji Mirjane Karanović

30.08.2022

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Kroz odnos sa mlađim muškarcem ona pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje

Potresna priča o ženi čiji je sin izvršio samoubistvo: Počelo snimanje filma “Majka Mara” u režiji Mirjane Karanović
Mirjana Karanović - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Snimanje dugometražnog igranog filma “Majka Mara”, nove filmske režije proslavljene srpske glumice Mirjane Karanović, počelo je juče, 29. avgusta, u Beogradu. Film producira Snežana van Hauvelingen u ime filmske kuće “This and That Productions”, a nastanak i ovog ostvarenja podržao je Filmski centar Srbije.

U središtu ove filmske priče u nastajanju je Mara, uspešna poslovna žena čiji život iz korena menja iznenadna smrt sina jedinca. Kroz odnos sa mlađim muškarcem ona pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Scenario za film napisali su Mirjana Karanović, Maja Pelević i Ognjen Sviličić, dok je saradnik na scenariju Srđan Koljević, a tekst je nastao po elementima drame “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar.

Glavne uloge u filmu tumače Mirjana Karanović i Vučić Perović, a pored njih igraju i Boris Isaković, Jasna Žalica, Jelena Ćuruvija i mnogi drugi. Direktor fotografije je Igor Marović, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Laura Locher.

Reč je o koprodukciji filmskih kuća “This and That Productions” (Srbija), “Paul Thiltges Distributions” (Luxemburg), “Deblokada” (Bosna i Hercegovina), “December” (Slovenija), “VHS” (Crna Gora) i “Oko film” (Švajcarska).

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Snežana van Hauvelingen bila je i producentkinja filma “Dobra žena”, rediteljskog prvenca Mirjane Karanović, koji je, podsetimo, svetsku premijeru imao na prestižnom festivalu Sandens u Americi, prenosi Filmski centar Srbije.

Mirjana Karanović je ranije govoreći o filmu rekla da je radnja smeštena u osamdesete godine prošlog veka.

- Mi, koji smo tada imali 20 godina, verovali smo da će devedesete biti period nekog uspostavljanja karijere i života i ostvarivanja životnih ciljeva kao što su brak i porodica. Onda su ratovi sve to zaustavili i odložili i živeo se neki život koji niko od nas nije verovao da može da se dogodi. Onda se zapravo, taj život posle 2000. godine, pretvorio u poteru za uspehom i dokazivanjem količinom novca koji je zarađen - istakla je glumica.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Njen novi film, kako je tada objasnila, govori upravo o ženi koja smatra da je ostvarila sve time što je zaradila novac i koja je u potrazi za sopstvenim uspehom zapostavila svog sina kojeg u jednom trenutku gubi i mora da preispituje ceo svoj sistem vrednosti.

- Dakle, reč je o ženi koja je jaka, ali koja je u toj opsednutosti sopstvenom pobedom izgubila sve ostalo – zaključila je poznata umetnica.

Snimanje će trajati do sredine oktobra na lokacijama u Beogradu, a planirano je da se postprodukcija filma radi u Srbiji, Sloveniji, Luksemburgu i Švajcarskoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike