Saznajte zašto će Radovan Vujović postati jedan od omiljenih negativaca u srpskoj kinematografiji (FOTO)

02.09.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Pred gledaocima će se od subote, 3. septembra, naći osam epizoda serije „Bilo jednom u Srbiji“ koje se dosta razlikuju od filma

Saznajte zašto će Radovan Vujović postati jedan od omiljenih negativaca u srpskoj kinematografiji (FOTO)
Radovan Vujović, serija Bilo jednom u Srbiji PromoLE Film - Copyright Radovan Vujović, serija "Bilo jednom u Srbiji" Promo/LE Film

Na Prvom programu RTS-a u subotu, 3. septembra, u 20 časova gledaoci će moći da pogledaju prvu epizodu serije „Bilo jednom u Srbiji“. Reč je o ekranizaciji priče o zlatnom dobu Leskovca i naše zemlje.

Scenarista i producent ove sage, Zvonimir Šimunec, rođeni Leskovčanin, inspiraciju je pronašao upravo u rodnom gradu i mitu na kom je odrastao - da će budućnost doneti mogućnost da se približi visinama koje su postigli veliki i sjajni Leskovčani.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Oni su u periodu između dva svetska rata napravili jedan božanstven gradić. Od jedne turske kasabe stvorili su moderan evropski grad koji je tog trenutka figurirao kao najprosperitetnije mesto u ovom delu Evrope - objasnio je Šimunec.

Scenario za ovu istorijsku priču nastajao je postepeno. Prvo je snimljen dokumentarni film sa akterima tog doba, a kako navodi Zvonimir, Muzej grada Leskovca dao je veliki doprinos u pribavljanja informacija na osnovu kojih je objavljena i knjiga koja je bila pripremna faza za film i seriju.

Sloboda Mićalović
 

Pred gledaocima će se od subote naći osam epizoda koje se dosta razlikuju od filma.

- Film treba racionalizovati u jednu priču, a to je Petar Ristovski odlično odradio. Ja, da sam sam odlučivao, to bi bio niz leskovačkih dogodovština i lepih priča, umešano sa malo ljubavi, a on je dao jedan preduzetnički, dramski tok, koji je uozbiljio seriju i doneo joj kvalitet - ističe Šimunec.

Nemanja Oliverić i Viktor Savić, film "Bilo jednom u Srbiji" Promo/MCF
 

Svoju poslednju ulogu u seriji „Bilo jednom u Srbiji“ imao je glumac Ivan Bekjarev, koji je jako želeo da igra u ovom projektu. Kada je reč o ostalim glumcima, Zvonimir smatra da su se svi predstavili u svojim najboljim izdanjima.

Ivan Bekjrarev, serija "Bilo jednom u Srbiji" Promo/LE Film
 

- Sloboda Mićalović, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski... svi su sjajni. Posebno bih istakao Radovana Vujovića i njegovu briljantnu ulogu, koja nije nimalo laka. Mislim da će postati jedan od omiljenih negativaca u srpskoj kinematografiji. Videćete zbog čega - smatra scenarista.

Radovan Vujović, serija "Bilo jednom u Srbiji" Promo/LE Film
 

Šimunec se nada da će gledaoci voleti seriju jer smatra da su uspeli da postignu ono što je nemoguće - da spoje istorijsku priču i bajku.

- Mislim da svaki grad u Srbiji ima svoj srpski Mančester, svoje zlatno doba, samo eto, ja sam u ovom trenutku malo više voleo svoj kraj, i obavezao sam se da ću da napravim priču o njemu. I uspeli smo kroz tešku muku, u vreme korone, da izbacimo jednu priču o dve ljubavi i jednom velikom poslovnom čudu - kaže producent i dodaje da ima prostora za nastavak priče.

Sloboda Mićalović
 

- Epizode su napisane, samo je pitanje kako će to narod da prihvati jer nastavak imaju samo uspešne stvari - zaključio je Šimunec, i dodao da se nada će možda baš ova priča u Leskovcu, a i šire, probuditi duh nekih starih vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike