Dajana, Vilijam i Hari: Iz pera najtiražnijeg svetskog pisca stiže potresna istinita priča o legendarnoj princezi i njenim sinovima (FOTO)

14.08.2022

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Sa trinaest godina postala je lejdi Dajana Spenser. Sa dvadeset godina, princeza od Velsa. U dvadeset prvoj stekla je svoju najvažniju titulu - Majka.

Dajana, Vilijam i Hari: Iz pera najtiražnijeg svetskog pisca stiže potresna istinita priča o legendarnoj princezi i njenim sinovima (FOTO)
Princeza Dajana sa prinčevima Vilijamom i Harijem - Copyright Profimedia

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, Džejms Paterson je imao više bestselera na listi Njujork Tajmsa nego bilo koji drugi pisac. Njegove knjige su prodate u više od 350 miliona primeraka. Njegova ukupna bibliografija broji više od 150 naslova.

Džejms Paterson/Profimedia
 

Iako poznat po detektivskim pričama, trilerima, naučnoj fantastici i ljubavnim romanima, kao i romanima za tinejdžere, slavni pisac ovog puta svetu predstavlja novo, od njega možda i neočekivano delo.

Dvadeset pet godina nakon njene tragične smrti, Džejms Paterson priča potresnu istinitu priču o životu princeze Dajane kao majke i svetske ikone. Izdvojeni delovi iz ove knjige i ocene svetskih magazina najavljuju novi bestseler.

„Sa trinaest godina postala je lejdi Dajana Spenser. Sa dvadeset godina, princeza od Velsa. U dvadeset prvoj stekla je svoju najvažniju titulu - Majka.“

Princeza Dajana/Profimedia
 

Od trenutka kada su Vilijam i Hari rođeni u kući Vindzor, postali su centar sveta njihove mlade majke.

„Imam dva veoma zdrava, jaka dečaka. Shvatam koliko sam srećna“, podseća se Dajana svakog jutra. Ali čak se i princeza od Velsa pita: Da li sam dobra majka?

Dajana se suočila sa naizgled nemogućim izazovom: jedan sin je predodređen da bude kralj Engleske, a drugi rešen da pronađe svoj put. Ona ih uči da poštuju kraljevsku tradiciju, čak i dok se usuđuju da je prekinu.

Princeza Dajana sa prinčevima Vilijamom i Harijem/Profimedia
 

„Ponekad bih poželela vremeplov“, kaže Dajana dok Vilijam i Hari odrastaju, ni ne sluteći da će imati manje od jednog zajedničkog života. Čak i nakon što je otišla, njeni sinovi slede majčino vođstvo - i njeno srce.

Kako godine prolaze, a Vilijam i Hari odrastaju i formiraju sopstvene porodice, oni nastavljaju sa Dajaninom imenom, sličnošću sa njom i njenim neuporedivim duhom.

„Bila je najbolja majka na svetu“, rekli su prinčevi na obeležavanju desetogodišnjice Dajanine smrti.

Prinčevi Vilijam i Hari na sahrani princeze Dajane/Profimedia
 

„Zabavno i ubedljivo. Ovo je prva velika knjiga o Dajani lično, majci dvojice prinčeva. (Publishers Weekly)

„Fanovi kraljevske porodice će proždirati ovu biografiju dobrog tempa koja daje novi uvid u kuću Vindzor. Pročitaćete je do zalaska sunca i otići razmišljajući o princezi od Velsa i njena dva sina sa novom perspektivom.” (Men’s Journal)

 

 

Džejms Paterson primenjuje svoje spisateljske veštine na istoriju iz stvarnog života sa romanesknim stilom u ovoj duboko ličnoj i otkrivajućoj biografiji porodice sa najvećom pričom na svetu, od vodećeg svetskog autora bestselera. (People)

Knjiga pod nazivom „Dajana, Vilijam i Hari“ od 15. avgusta će biti dostupna čitaocima širom planete.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike