Brutalno ubistvo koje je potreslo Jugoslaviju: Objavljen prvi trejler filma „Trag divljači“ (FOTO/VIDEO)

02.06.2022

14:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera se očekuje na jesen

Brutalno ubistvo koje je potreslo Jugoslaviju: Objavljen prvi trejler filma „Trag divljači“ (FOTO/VIDEO)
46-1(2) - Copyright Film "Trag divljači" Promo/Režim produkcija

Moćnika UDBE, disidenta samotnjaka, damu u nevolji i ambicioznog novinara povezuje brutalno ubistvo u izmišljenom gradu Vranovcu, u istočnoj Srbiji 1979. godine.

Ovaj slučaj potresa jugoslovensku javnost i glavni likovi kreću da istraže slučaj, ali ipak svako iz sopstvenih pobuda.

Film "Trag divljači" Promo/Režim produkcija
 

Ovo je osnovna linija ove fantastične priče, koju su maestralno dočarala velika glumačka imena na čelu sa Radivojem Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Milošem Timotijevićem, Draganom Bjelogrlićem, Nadom Šargin, Milenom Pavlović, Milenom Radulović, Filipom Šovagovićem i drugima.

Scenario za film „Trag divljači“ potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a nastao je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora. 

Film "Trag divljači" Promo/Režim produkcija
 

Produkcijska kuća “Režim” Miloša Avramovića ovim filmom na poseban način vraća ime Živojina Žike Pavlovića iz zaborava, ali ujedno i filmskog pravca iz ’60-ih godina - Crnog talasa, koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji.

Premijera se očekuje na jesen, a film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike