Završeno snimanje filma „Trag divljači“: Jedan od glumaca je morao da spremi ulogu za samo dva dana

16.04.2021

12:02

0

Autor: Dejan Ćirić

Pandemija je zadala mnogo udaraca, a najveći je svakako bila nemogućnost Uliksa Fehmiua da tumači jednu od glavnih uloga usled zaraze korona virusom

Završeno snimanje filma „Trag divljači“: Jedan od glumaca je morao da spremi ulogu za samo dva dana
Copyright Promo

Kadrovima iz centra Beograda, tokom jučerašnjeg dana završeno je snimanje filma „Trag divljači“, reditelja Nenada Pavlovića, a u produkciji kuće „Režim“ Miloša Avramovića. Tokom šest nedelja film je sniman na autentičnim lokacijama u Nišu, Knjaževcu, Zaječaru i Beogradu, a pandemija korona virusom zadala je mnogo nedaća autorskoj ekipi.

Promo

– Pandemija nam je zadala mnogo udaraca, a najveći je svakako bila  nemogućnost glumca Uliksa Fehmiua da tumači jednu od glavnih uloga usled zaraze virusom. Sreća u nesreći je da smo brzo došli do rešenja, zahvaljujući Milošu Timotijeviću, koji se herojski prihvatio teškog zadatka da zameni kolegu, uz svega dva dana pripreme za vrlo kompleksnu ulogu. Uprkos svemu, uspeli smo da film snimimo u planiranom roku, kvalitetno i uspešno, zahvaljujući iskusnim, posvećenim i odanim saradnicima, koji su izneli projekat stoički, bez nervoze. Prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom i snimljenim materijalom, nakon čega sledi temeljan proces post-produkcije – istakao je reditelj i scenarista Nenad Pavlović koji je naglasio da za njega posebnu važnost i simboliku ima činjenica da je snimanje filma završeno baš 15. aprila, na dan rođenja njegovog oca, Živojina Žike Pavlovića.

Foto/24sedam

Pavlović je film „Trag divljači“ snimio u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora. Ovaj film na poseban način vraća ime Živojina Žike Pavlovića iz zaborava i predstavlja omaž filmskom pravcu iz šezdesetih – Crnom talasu, koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji.

– Sa Nešom Pavlovićem sarađujem već duži niz godina, i znam sa koliko mnogo entuzijazma i posvećenosti je radio na scenariju za ovaj filma. Dugo smo razgovarali o ulozi koju igram, i veoma mi je drago što sam deo projekta koji, između ostalog, predstavlja omaž velikom filmskom imenu kao što je Žika Pavlović – izjavio je Dragan Bjelogrlić koji tumači ulogu okorelog agenta UDBE.

Promo

Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, 1979. godine. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Promo

Velika imena našeg glumišta su učestvovala u ovom projektu na čelu sa Radivojem Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Draganom Bjelogrlićem, Nadom Šargin, Milošem Timotijevićem, Milenom Pavlović, Milenom Radulović, Filipom Šovagovićem, Srđanom Žikom Todorovićem i drugima.

Pročitajte još

Film se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike