Počinje snimanje domaćeg filma „Trag divljači“: Napeta priča o skrivenoj mreži komunističkih zločina i porodičnih tajni

25.02.2021

12:54

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumačku ekipu predvode renomirana imena našeg glumišta na čelu sa Radivojem Rašom Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Nadom Šargin, Uliksom Fehmi

Počinje snimanje domaćeg filma „Trag divljači“: Napeta priča o skrivenoj mreži komunističkih zločina i porodičnih tajni
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Nakon višemesečnih priprema, danas je na konferenciji za medije u Nišu najavljen početak snimanja novog filma iz produkcijske kuće „Režim“ Miloša Avramovića, pod nazivom „Trag divljači” koji će režirati Nenad Pavlović. Scenario, koji potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, pisan je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

ATA Images/Antonio Ahel

“Trag divljači” je priča o perspektivnom novinaru koji otkiva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem sedamdesetih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Glumačku ekipu predvode renomirana imena našeg glumišta na čelu sa Radivojem Rašom Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Nadom Šargin, Uliksom Fehmiuom, Milenom Pavlović i Srđanom Žikom Todorovićem.

Raša Bukvić ATA Images/Antonio Ahel

Snimanje počinje 1. marta i trajaće šest nedelja, a snimaće se na autentičnim lokacijama u Knjaževcu, Nišu, Zaječaru i Beogradu.

– Scenario za film „Trag divljači“ bazirao sam na književnim junacima iz nekoliko romana mog oca, Živojina Pavlovića. Rad na projektu sam započeo pre mnogo godina, želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz šezdesetih kojem je Žika pripadao – Crnom talasu, kao i davanjem omaža filmskom žanru – Film noaru – rekao je reditelj Nenad Pavlović.

Miki Manojlović ATA Images/Antonio Ahel

– Za mene je velika sreća i čast što sam producent filma koji je inspirisan prozom jednog od naših najvećih umetnika Živojina Pavlovića, a još veća zato što je reditelj filma njegov sin i moj veliki prijatelj, Nenad Pavlović. Želim da se zahvalim svima koji su prepoznali koliko je ovo važan projekat, koliko je važno da ne dozvolimo da naši najveći umetnici padnu u zaborav. Hvala Ministarstvu kulture, FCS, Telekomu Srbije, Pokrajinskom sekreterijatu za kulturu, Media programu, Gradu Nišu, Zaječaru i Beogradu – istakao je producent Miloš Avramović.

Nada Šargin ATA Images/Antonio Ahel

– Veliko nam je zadovoljstvo što učestvujemo u projektu sa ovako velikim glumačkim i autorskim imenima. Telekom Srbija se u kratkom vremenskom periodu pozicionirao na tržištu kao proizvođač najkvalitetnijeg filmskog i serijskog sadržaja. Ideja nam je da program koji se proizvodi u Srbiji dođe i do inostrane publike i da na taj način vratimo domaću kinematografiju na staze stare slave. Naš kanal Supestar TV već je postao brend u svetu serija, ne samo na domaćem već i na regionalnom tržištu – rekao je Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbije.

Pročitajte još

Film se realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma „Media“, u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, a premijera se očekuje početkom naredne godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike