Goran Bogdan i Miki Manojlović u filmu „Stric“: Božić u Jugoslaviji tokom kog je nešto gadno pošlo po zlu (FOTO)

01.06.2022

14:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem se može rezati i napetost

Goran Bogdan i Miki Manojlović u filmu „Stric“: Božić u Jugoslaviji tokom kog je nešto gadno pošlo po zlu (FOTO)
Bogdan Miki - Copyright Promo/Sara Moritz

Film ''Stric'' u kom naslovnu ulogu igra Predrag Miki Manojlović imaće svetsku premijeru u novoj takmičarskoj selekciji Proxima Internacionalnog filmskog festivala Karlove Vari.

Ostale glavne uloge poverene su Goranu Bogdanu i Ivani Roščić, a radnja filma odvija se u vreme Božića u Jugoslaviji, krajem osamdesetih.

Promo/Sara Moritz
 

Porodica - majka, otac i sin - srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke. Stric deli poklone, te sledi tradicionalni božićni ručak - ćurka s mlincima i francuskom salatom.

Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona, pa ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije Božić i da se za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem može rezati i napetost.

Promo/Sara Moritz
 

U opisu na veb stranici festivala u Karlovim Varima, za film se kaže da je u pitanju “uznemirujući debi u stilu Hanekea, koji vešto balansira između farse i trilera, dok se genijalno poigrava narativnom strukturom''.

Reditelji i scenaristi filma su debitanti Andrija Mardešić i David Kapac, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima ''Tilva Roš'', ''Varvari'' i ''Oaza''.

Promo/Sara Moritz
 

Film ''Stric'' podržan je od na konkursu za manjinske ko-produkcije Filmskog centra Srbije, a uskoro će biti dostupan i u bioskopima u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike