Goran Bogdan i Miki Manojlović u napetoj triler drami: Sve o filmu "Stric" (FOTO)

04.06.2021

18:30 >> 19:26

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje vešto manevriše između groteske, terora i crnog humora, prikazujući priču koja se čini kao božićni film u kojem je nešto gadno pošlo po

Goran Bogdan i Miki Manojlović u napetoj triler drami: Sve o filmu "Stric" (FOTO)
Copyright Promo/Sara Moritz

Snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma „Stric“ autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca počelo je u Zagrebu. Nekonvencionalni hibrid trilera i drame sa elementima apsurdnog humora prvi je dugometražni film koji nastaje u produkciji kuće Eclectica. Naslovnu ulogu tumači Miki Manojlović, a uz njega u filmu glume Goran Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica. Mardešić i Kapac, pored režije, potpisuju i scenario.

Promo/Sara Moritz

Radnja filma odvija se u vreme Božića u Jugoslaviji, krajem osamdesetih godina prošlog veka. Porodica (majka, otac i sin), srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke.

Promo/Sara Moritz

Stric deli poklone, a onda sledi tradicionalni hrvatski božićni ručak – ćurka s mlincima i francuskom salatom. Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije 25. decembar i da se za prepunom prazničnom trpezom osim hrane nožem može rezati i napetost.

Promo/Sara Moritz

Smešten gotovo u potpunosti na jednoj lokaciji, film „Stric“ vešto manevriše između groteske, terora i crnog humora, prikazujući priču koja se čini kao „božićni film u kojem je nešto gadno pošlo po zlu“.

Promo/Sara Moritz

Mladi rediteljski duo Mardešić-Kapac kroz svoje nagrađivane kratke filmove izgradili su prepoznatljiv rukopis i te kako vidljiv u ovom njihovom debitantskom dugometražnom ostvarenju, filmu u kojem osim sjajne glumačke postave važne uloge imaju i ćurka, francuska salata, božićne lampice i jedna puška.

Promo/Sara Moritz

Film snima srpski direktor fotografije s njujorškom adresom Miloš Jaćimović čiji su filmovi „Oaza“ (Venecija 2020, najbolje ostvarenje ZFF-a 2020. i beogradskog FEST-a 2021.), „Varvari“ (2014.) i „Tilva Roš“ (2010.), nagrađivani na najprestižnijim svetskim festivalima.

Pročitajte još

Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić. Scenografiju potpisuje Ivana Škrabalo, kostime Ana Savić Gecan, a masku Silvija Bradica. Film će se snimati do 17. juna u Zagrebu i Zagorju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike