Goran Bogdan i Tihana Lazović u urnebesnoj komediji: U ekipi novog regionalnog filma i čuvena srpska glumica

17.05.2022

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Živopisna mediteranska priča počinje kada Dragana, buntovna mlada, dva dana pred venčanje odluči da ipak ne želi da se uda, iako je sve spremno za veliko slavlje

Goran Bogdan i Tihana Lazović u urnebesnoj komediji: U ekipi novog regionalnog filma i čuvena srpska glumica
Bogdan Tihana - Copyright Promo/Kinorama/Firefly

Počelo je snimanje novog domaćeg filma ''Živi i zdravi'' u Porto Novom, u Crnoj Gori. Ovo ostvarenje režira Ivan Marinović, hercegnovski reditelj koji je ujedno napisao i scenario za film, a široj publici je poznat po svom prvencu ''Igla ispod praga'', koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar.

Živopisna mediteranska komedija počinje kada Dragana, buntovna mlada, dva dana pred venčanje odluči da ipak ne želi da se uda, iako je sve spremno za veliko slavlje.

Snimanje filma "Živi i zdravi" Promo/Maja Medić
 

Otac mladoženje ne dozvoljava da se venčanje otkaže, a njegova surova priroda nateraće mladence da učestvuju u “farsi” bez obzira na to da li će već sutra odlučiti da se raziđu. Mladoženja Momo se ne predaje, bori se za mladu, a dalji zaplet je začinjen naoružajem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu.

Snimanje filma "Živi i zdravi" Promo/Maja Medić
 

Glumačku ekipu čine imena iz celog regiona, baš kao i u prethodnom Marinovićevom filmu.

Glavnu žensku ulogu, Draganu, tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić Šiškov i Momčilo Pićurić.

Sa mladine strane, u ulogama roditelja su Mirjana Joković i Dejan Đonović, dok kumu igra Dragana Dabović.

Snimanje filma "Živi i zdravi" Promo/Maja Medić
 

Većinski crnogorski film, ''Živi i zdravi'' je koprodukcija sa još pet zemalja. Partneri su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Projekat za film ''Živi i zdravi'' već je u toku razvoja osvojio dve nagrade: Krzysztof Kieslowski za najbolji scenario na Kanskom festivalu i Excelence Award u okviru Sarajevskog Filmskog festivala.

Snimanje filma "Živi i zdravi" Promo/Maja Medić
 

Premijera filma se očekuje u toku 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike