Raskošni i omamljujući “Veliki Getsbi” za rođendan: Madlenianum obeležio 23 godine rada (FOTO)

27.01.2022

09:00

0

Radnja romana dešava se dvadesetih godina 20. veka u doba džeza, kako ga Ficdžerald naziva, i prikaz je razočaranja urbane populacije u američki san

Raskošni i omamljujući “Veliki Getsbi” za rođendan: Madlenianum obeležio 23 godine rada (FOTO)
Tan2022-1-26_205434260_0 - Copyright Veliki Getsbi Tanjug/Miloš Milivojević

Predstava „Veliki Getsbi", po kultnom romanu Skota Ficdžeralda koji je dramatizovao Hristo Bojčev, i u režiji Ane Radivojević Zdravković, posle odlaganja zbog pandemije premijerno je izvedena sinoć u obnovljenom izdanju u Madlenianumu.

Ovom premijerom Madlenianum je proslavio 23. rođendan.

Veliki Getsbi Tanjug/Miloš Milivojević
 

Radnja romana dešava se dvadesetih godina 20. veka u doba džeza, kako ga Ficdžerald naziva, i prikaz je razočaranja urbane populacije u američki san.

Na raskošnim pozornicama grada koji nikada ne spava i Getsbijeve vile smenjuju se bogati skorojevići, starlete, isprazni likovi tadašnje elite, dok glavni junak, svestan svog porekla i trenutka u kojem živi, nesrećan u ljubavi, ostaje jedini iskreni svedok vremena…

Veliki Getsbi Tanjug/Miloš Milivojević
 

"Veliki Getsbi", jedan od najboljih američkih romana 20. veka, po kojem je snimljen antologijski film u režiji Baza Lurmana, u pozorišnoj verziji u Madlenijanumu prvi put je izveden 2015. godine.


U obnovljenoj verziji koju je publika videla sinoć, glavnog junaka Džejka Getsbija igra Branislav Trifunović, lik Dejzi je poveren Tamari Aleksić, a u glumačkoj ekipi su i Miloš Timotijević (Tom), Ljubomir Bulajić (Nik), Milica Janketić (Džordan), Milan Čučilović (Čester), Sofija Juričan (Lusila), Borka Tomović (Mirta), Maja Lukić (Ketrin), Vladimir Tešović (Vilson).
Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević
 

U ulozi Pemi su devojčice Dunja Mihailović/Lena Cenić, a u predstavi nastupa i pas, francuski buldog Kum.

Tu su i raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike