Osuđen saučesnik u ubistvu brata Luke Bojovića: Dao znak rukom Pitbulu da puca!

17.06.2024

13:34

0

Ratko Koljenšić osuđen je na 30 godina zatvora za ubistvo Nikole Bojovića

Osuđen saučesnik u ubistvu brata Luke Bojovića: Dao znak rukom Pitbulu da puca!
Nikola Luka Bojović - Copyright Foto: Profimedia / Youtube

Nikšićanin Ratko Koljenšić osuđen je na 30 godina zatvora u predmetu povodom ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića koje je počinjeno 29. aprila 2013 godine u centru Beograda.

Postupak je vodila i presudu je izrekla sudija Vesna Kovačević. 

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića i nije bio pripadnik nijednog kriminalnog klana. Ubijen je u Ulici carice Milice u strogom centru Beograda i to dok je šetao ulicom.

Sudija je navela da je, između ostalog, na osnovu dokaza i iskaza svedoka, utvrđeno da je Koljenšić zajedno sa Sašom Cvetanovićem, po nalogu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, izvršio navedeno krivično delo i da su za to dobili po 30.000 eura.

U obrazloženju presude navodi se da je Šaranović podstrekao i dao nalog za ubistvo Nikole Bojovića jer je bio ličnog uverenja da mu je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat. Šaranović je, kako je sudija Kovačević navela, angažovao Koljenšića i Cevtanovića kako bi osvetio brata.

Stav suda je da je Koljenšić sa Cvetanovićem zajedno iznajmio stan zbog izvršenja ovog krivičnog dela.

MUP
Saša Cvetanović Pitbul

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Delibašić, a čiji su članovi postali Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

"Koljenšić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana prije izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog. Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mjesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i tijelo sada pokojnog Bojović Nikole" navodi se u optužnici.

Optužnicom se navodi da su Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja poslije izvršenih krivičnih djela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog djela ubistvo, piše Dan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike