Kum Luke Bojovića počiva pored njegovog brata Nikole: Dvojica kružila na motoru, pa izrešetala Galeta!

28.05.2024

08:22

0

Motor "kavasaki", nekoliko sati posle likvidacije na Karaburmi, nađen zapaljen u Zvezdarskoj šumi

Kum Luke Bojovića počiva pored njegovog brata Nikole: Dvojica kružila na motoru, pa izrešetala Galeta!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ključnu ulogu u životu Luke Bojovića, osim članova porodice, imao je i njegov kum Dragoslav Miloradović, zvani Gale, koji je ubijen na današnji dan pre tačno šest godina. Koliko je bio blizak Bojovićima, najbolje svedoči činjenica da je sahranjen tik pored Lukinog rođenog brata Nikole i oca Vuka na Novom groblju u Beogradu.

Miloradović je izrešetan sa 15 hitaca 28. maja 2018. godine ispred svoje samouslužne auto-perionice u Višnjičkoj ulici na beogradskoj Karaburmi, a njegovi egzekutori pobegli su na motoru "kavasaki", koji je nekoliko sati kasnije nađen zapaljen u Zvezdarskoj šumi.

Kobne večeri, oko 20.30, Miloradović je izašao iz "mercedesa" i seo na klupu sa suprugom. Egzekutori su Bojovićevog kuma određeno vreme pre likvidacije pratili i utvrdili njegovu svakodnevnu rutinu i kretanje, pa im je samim tim i plan bio dobro razrađen, a svaki korak dobro osmišljen.

Nepoznati napadači na crnom motoru "kavasaki" napravili su, kako su ispričali očevici, nekoliko krugova Višnjičkom ulicom, a zatim su ušli na plac na kom se nalazi perionica i iz automatskog oružja sa noćnim laserskim nišanom ispalili 15 hitaca u Miloradovića. Radnik perionice tada je  gurnuo u stranu Miloradovićevu suprugu, kako napadači ne bi i nju pogodili.

Neposredno posle zločina, Miloradovićeva supruga istražiteljima je ispričala da su sedeli na klupi i da je Dragoslav čitao vesti na telefonu kada su naišla dvojica muškaraca na motoru.

Perionica i pranje novca

Jedan od njih je sišao, krenuo prema njima i gotovo odmah počeo da puca. Miloradović je pokušao da pobegne, ali je teško ranjen pao, a napadač je prišao i nastavio da puca u njega.

Ubice Bojovićevog kuma do danas nisu pronađene, a ono što se nagađalo jeste da je on bio još jedna žrtva rata između porodica Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića koji je počeo 2009. godine.

Foto: Youtube / Printscreen
Dragoslav Miloradović Gale

Policijskom uviđaju posle zločina na Karaburmi, kako su izveštavali mediji, prisustvovale su i Lukina sestra Marija i majka Anđelka.

Ubijeni Miloradović bio je kum Bojovićima i ostao je odan prijatelj Luki i njegovoj porodici, čak i posle Lukinog hapšenja u Španiji. Bio je uz njih i brinuo se o njima, naročito otkako je Nikola Bojović 2013. godine ubijen, a Vuk Bojović preminuo. Miloradović je navodno bio suvlasnik auto-perionice sa ubijenim Nikolom Bojovićem, a mnogi su tvrdili da je pravi vlasnik bio Luka, za koga su njih dvojica prala novac. Lukina supruga Barbara navodno je svakodnevno dolazila u perionicu.

Protiv Luke Bojovića i Dragoslava Miloradovića podignuta je 2005. godine i optužnica. U njoj je Miloradović bio optužen za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. Kako se navodilo u dispozitivu akta nekadašnjeg Prvog opštinskog tužilaštva (današnje Prvno osnovno tužilaštvo), on je od 1999. do 2004. godine u prostorijama svoje firme "Itan“ držao pištolj i municiju za koje nije imao dozvolu. Miloradović je policiji sam rekao da je pištolj nasledio posle očeve smrti.

Profimedia
Luka Bojović

Istom optužnicom na teret mu se stavljalo i falsifikovanje dokumenata. Miloradović je bio optužen da je pomogao Luki tako što je u svom stanu od 2002. do 2004. godine čuvao dve lažne lične karte koje je Bojović koristio. One su glasile na imena Oliver Marković i Goran Simić. Prilikom saslušanja, Miloradović je priznao da je znao da su dokumenta lažna. Najpre je tvrdio da ih je dobio od Bojovića, ali je kasnije promenio iskaz.

Oslobađajuća presuda

Prvi opštinski sud u Beogradu oslobodio je dvojicu prijatelja optužbi za falsifikovanje isprava. Obrazloženje? Nije dokazano da su ih koristili kako bi obmanuli nekoga. Miloradović je ipak bio osuđen za nošenje oružja, ali uslovno.

Zanimljivo je, kao što smo već pisali, da su se nakon hapšenja Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke u MUP-u, pojavile informacije da je Miloradović, sa takođe ubijenim advokatom Dragoslavom Mišom Ognajnovićem te 2018. godine, pričao o intimi Hrkalovićeve. Ognjanović je, inače, ubijen u julu 2018. godine, samo dva meseca posle Miloradovića.

Antonio Ahel/ATAImages
Dijana Hrkalović i Dragoslav MIša Ognjanović

- Nisam poznavala Dragoslava Ognjanovića ni Dragoslava Miloradovića. Bilo mi je strašno neprijatno što je osoba koja nije učestvovala u razgovoru dostavila moje fotografije. Bilo bi mi neprijatno i da su one dostavljene tužiocu, ali ne znam u kom je obliku materijal otišao ka njemu - navela je Dijana Hrkalović iznoseći odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu na optužbe da je naredila da se ukloni deo razgovora u kom Ognjanović i Miloradović razgovaraju o njenoj intimi.

Lukina sestra Marija te 2018. godine održala je govor na sahrani Dragoslava Miloradovića na Novom groblju i tako još jednom pokazala da su njihove porodice veoma bliske.

- Luka, Nikola i ja dobili smo našeg voljenog baticu. Tvoje gorštačko poreklo, moral, duh, snaga, hrabrost, postojanost, odanost, dostojanstvo, izrazita netrpeljivost za svaku laž, obmanu i licemerje odmah su pronašli svoje mesto u našim srcima i dušama. Ne mogu i ne želim da ti se obraćam u prošlom vremenu, i niko od nas to neće jer ti si, Galence, čovek koji je stvoren da živi večno. Današnji dan za nijansu teži od najtežih koji postoje u ljudskom životu provodimo u molitvama da Gospod bog tvoju besmrtnu dušu nastani nebeskim livadama i da si sa onima koje voliš, a koji su pre tebe otputovali. Sigurni smo da te je Džoni dočekao i da ste se raspričali, nećemo suzama da zamagljujemo put tvog odlaska, samo te molimo da nam ih sve izljubiš - pročitala je tada Marija, sestra Luke Bojovića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike