"Dugo te nema, a često si tu": Sestra Luke Bojovića na desetogodišnjicu ubistva brata Nikole objavila sliku, prijatelji čitulju!

30.04.2023

18:11

0

Prijatelji Nikole Bojovića objavili čitulju u kojoj su poručili da ga čuvaju od zaborava

"Dugo te nema, a često si tu": Sestra Luke Bojovića na desetogodišnjicu ubistva brata Nikole objavila sliku, prijatelji čitulju!
Luka Bojović i spomenici bratu Nikoli i ocu Vuku - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Marija Bojović, na desetogodišnjicu ubistva svog brata Nikole, inače i brata Luke Bojovića, oglasila se na društvenim mrežama, kao i prijatelji koji su miu dali čitulju. Ona je na svom Instagram profilu objavila sliku na kojoj se vidi ona kako ljubi kovčeg svog brata. Sliku je, po svemu sudeći, sama naslikala. U pozadini objave je pesma Zdravka Čolića "Pjesmo moja".

Na desetogodišnjicu Nikoline smrti objavljena je i čitulja koju su dali njegovi prijatelji.

"Dugo te nema, a često si tu. Čuvamo te od zaborava", napisali su Nikolini prijatelji.

Lukin i Marijin brat je, da podsetimo, izrešetan ujutru 29. aprila 2013. godine nedaleko od zgrade u kojoj je stanovao, dok je išao u pekaru, nasred ulice i naočigled prolaznika u centru Beograda. Njegovo ubistvo označilo je početak rata do istrebljenja između kriminalaca na Balkanu. Jedan od članova grupe odgovorne za Nikolino ubistvo na suđenju je rekao: "Pravi haos nastao je posle ubistva rođenog brata Luke Bojovića“.

Ubica koji je likvidirao Nikolu bio je maskiran kačketom i kragnom prsluka, što su snimile kamere u ulici Carice Milice. Na snimcima se vidi kako ubica prilazi Nikoli, vadi pištolj iz džepa, nišani i puca. Najpre jedan, pa drugi hitac sve do ukupno 10, od kojih su Nikolu tri pogodila u glavu, a sedam u telo. Otrčao je zatim sa mesta zločina.

 

 

Zbog ubistva Bojovića, pravosnažno je osuđen Miloš Delibašić na 30 godina zatvora, a ostali pripadnici grupe su pravosnažno osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora.

Nikola Bojović nije bio iz kriminalnog miljea i nije se dovodio u vezu sa krivičnim delima, pa se veruje da je ubijen iz osvete njegovom bratu Luki, koji je u to vreme bio na robiji u Španiji.

Printscreen/citulje
Čitulja koju su dali prijatelji Nikole Bojovića

U presudi protiv grupe koja je likvidirala Nikolu Bojovića, navodi se da je on ubijen iz bezobzirne osvete, a da je njegovo ubistvo naručio Slobodan Šaranović iz Crne Gore, koji je i sam likvidiran u Budvi dok je trajalo suđenje.

Ratko Koljenšić optužen je da je pomogao u ubistvu Nikole Bojovića, a u optužnici se navodi da mu je Slobodan Šaranović obećao novčanu naknadu u iznosu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem likvidiraju Bojovića. Svedok saradnik Miloš Vojinović potvrdio da Nikola Bojović nije "ubijen džabe", već da je u pitanju bila krvna osveta zbog ubistva Brana Šaranovića 2009. godine.

Luka Bojović, da podsetimo, posle odležane kazne zatvora za držanje oružja u Španiji, deportovan je u Srbiju, gde je 30. novembra prošle godine stigao redovnim letom. Zemlju je ponovo napustio početkom februara ove godine kada je viđen na beogradskom aerodromu. Gde je otputovao, oni koji znaju destinaciju, drže u strogoj tajnosti zbog Lukine lične bezbednosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike