Svedoci na suđenju "vračarcima" opisali ubicu Šarca na Ušću: Pregledani ključni dokazi

09.05.2024

19:55

0

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi

Svedoci na suđenju "vračarcima" opisali ubicu Šarca na Ušću: Pregledani ključni dokazi
Luka Cerović, Nikola Vušović, Milinko Brašnjović i Aleksandar Stanković - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu je danas prikazana pisana dokumentacija, među kojom su forenzički izveštaji o pregledu mesta zločina, kao i izveštaji o pretresu nekretnina i automobila osumnjičenih.

Među dokumentacijom koja je danas prikazana, u sudnici se našao i izveštaj MUP-a o opisu ubice Aleksandra Šarca 2020. godine u Tržnom centru Ušće.

Prema navodima svedoka, ubica je bio mlađi muškarac, dok je na glavi imao crni kačket i masku preko lica, takođe je nosio crvenu jaknu, svetle farmerke i bele patike.

Optuženi za ubistvo je Lazar Ilić, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori.

Na kraju današnjeg suđenja branilac optuženog Jovana Bošnjaka je sudu predložio da mu ukine pritvor, ali je sudsko veće taj predlog odbilo i sledeće suđenje zakazalo za 15. maj.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa kavačkog klana.

Printscreen/Mup
 

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok je suđenje u odsustvu za 17 optuženih, među kojima su i vođe grupe Vušović, Zvicer i Piperski. Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića, koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike