Potraga za telom male Danke ne prestaje! Policija "češljala" Zlot, ubičin brat sahranjen, brat ubijene devojčice vraćen kući (FOTO/VIDEO)

11.04.2024

07:05

0

Autor: 24sedam

Tragedija dvogodišnje devojčice potresla je Srbiju

Potraga za telom male Danke ne prestaje! Policija "češljala" Zlot, ubičin brat sahranjen, brat ubijene devojčice vraćen kući (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Tanjug

Policija i dalje radi na rasvetljavanju slučaja ubistva devojčice Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta i koja je, kako se pretpostavlja, istog dana i ubijena.

Zbog ovog svirepog zločina uhapšeni su Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), kojima je prošle nedelje određen pritvor do 30 dana.

MUP
Ubijena Danka Ilić

 

U petak, 5. aprila, privedeni su i Dalibor i Radoslav Dragijević, mlađi brat i otac glavnoosumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci telo devojčice sa deponije na, i dalje, nepoznatu lokaciju.

23.47 Lazar Ilić (3), brat malene Danke je vraćen roditeljima. On je bio u hraniteljskoj porodici.

22.20 Jedan od svedoka u tužilaštvu mogao bi da bude i Srđanov otac Dušan Janković. On je tokom potrage za telom devojčice sarađivao sa policijom i odveo ih na svako mesto na kom porodica ima kuću ili zemlju, kako bi bilo detaljno pretraženo.

20.00 Sahrani nije prisustvovao sveštenik iz lokalne Crkve svetog Ilije

19.20 Detalj koji niko nije primetio. Čovek sa cigaretom uneo je u dvorište kuće krst okrenut naopako.

17.55 Tek betonirani grob Dalibora Dragijevića (40), koji je preminuo u policijskom pritvoru u kom je bio zbog sumnje da je pomogao bratu-ubici male Danke Ilić, već je izgažen! Kako se vidi na grobnom mestu, preko svežeg betona nadgrobne ploče prešao je pas i za osobom ostavio tragove šapa.

17.16 Naša ekipa je obišla grobno mesto najmlađeg Dragijevića. Na krstu stoji zalepljena umrlica. Ispred je postavljen sto na kome su četiri sveće, bombone, ratluk, žito u korpici, čaša sa vodom i cela flaša piva.

16.28 Prema rečima poligrafiste Nikole Novaka, prva indicija da nešto nije kako treba bila je na poligrafu.

 - Pali su na poligrafu i stavljeni su na mere. Posle se čulo i ono što su pričali da su se izvukli. Testirani su i kada su uhvaćeni, pa su pričali različite priče - kaže poligrafista Novak.

14.04 Od Dalibora Dragijevića (40) oprostilo se tek desetak rođaka i najbližih prijatelja na seoskom groblju u Zlotu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Majka Svetlana kraj rake sinu Daliboru

 

Tu je bila i njegova majka Svetlana, dok su mu otac Radoslav i brat Dejan (40) u pritvoru zbog ubistva Danke Ilić (2).

13.40 Posmrtna povorka krenula je iz kuće porodice Dragijević ka lokalnom groblju u selu Zlot. Uz rodbinu i najbliže prijatelje samo je Svetlana Dragijević, majka Dalibora preminulog pomagača ubici male Danke, jer su njen muž Radoslav i stariji sin u pritvoru.

24sedam/Katarina Mihajlović
Posmrtna povorka krenula ka groblju

 

13.05 Rodbina i prijatelji okupljaju se u kući Dalibora Dragijevića (40), pomagača ubici male Danke Ilić. Dolaze jer je za 14 sati zakazana sahrana na lokalnom groblju.

 

 

Kako reporteri 24sedam javljaju iz sela niko iz kuća ne izlazi, a jedine aktivnosti su oko kuće porodice Dragijević, gde je majka Svetlana dok su joj stariji sin i suprug u pritvoru.

12.26 Patrola policije neprestano patrolira grobljem u Zlotu dok se čeka sahrana Dalibora Dragijevića (40) zakazana za 14 sati. Policija, takođe, sve vreme obezbeđuje i porodičnu kuću Dragijevića.

24sedam/Katarina Mihajlović
Policija nadzire seosko groblje

 

11.49 Čitulja za Dalibora Dragijevića (40) stigla je pre nepunih pola sata na tablu u selu Zlot. Za danas, u 14 sati, zakazana je njegova sahrana na seoskom groblju. Na čitulji se kao ožalošćeni navode majka Svetlana, otac Radoslav i brat Dejan. Dodato je još samo "ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji".

11.18 Daliborov otac Radoslav i brat Dejana neće prisustvovati sahrani. Sud u Zaječaru nije dozvolio da se njih dvojica puste iz pritvora.

Printscreen/Facebook
Radoslav Dragijević

 

- Mom klijentu nije dozvoljeno da prisustvuje sahrani sina. On je u pritvoru pod sumnjom da je pomagao pri uklanjanu dokaza. Branio se ćutanjem u tužilaštvu. Uložiću žalbu na odluku o pritvoru - kaže za advokat Nebojša Živanović, advokat Radoslava.

 

11.10 U dom porodice Dragijević u Zlotu pred sahranu Dalibor (40), koji je preminuo u policijskom pritvoru gde je bio pod sumnjom da je bratu Dejanu (50) pomogao da premesti telo Danke Ilić, stigla su dva venca.

24sedam/Katarina Mihajlović
Groblje u selu Zlot

 

Istovremeno, okačena je i umrlica, a pogrebnici su doneli i krst.

10.30 - Patolog: Biološki materijal može da se nađe na svemu

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je danas, povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, da biološki materijal devojčice može da se nađe na svim predmetima sa kojima je ona došla u kontakt - odeći, obući, igračkama, kao i na lišću ukoliko je na njega pala krv iz rane ili povrede.

On je za Tanjug istakao da je DNK neprikosnoven metod u identifikaciji tela i najvažniji elemenat u istrazi, jer DNK profil devojčice mora da se poklopi sa DNK profilom njene majke, odnosno krvnih najbližih srodnika.

Na pitanje da li su, kako prolazi vreme od ubistva Danke Ilić, manje šanse da se utvrde svi detalji ubistva, Radosavljević je rekao da vreme koje prolazi čini to da dolazi do degenerativnih sekundarnih promena na telu, kao i da elementi spoljašnje sredine, poput vlage, visoke temperature, delovanje životinja mogu da dovedu do određenih promena.

- Sve te promene otežavaju uzimanje i analizu materijala, međutim taj materijal uvek ostane. Zavisi da li se koristilo još nešto da bi se uništili ti biološki tragovi, kao što su hemijska sredstva, fizička sredstva, kreč ili neke kiseline, sve to može da utiče ili da umanjuje značaj tih tragova - objasnio je patolog.

10.00 - Dalibor Dragijević biće sahranjen danas u 14 sati na groblju u njegovom rodnom mestu Zlot.

Grobno mesto osumnjičenog za premeštanje tela Danke Ilić (2), čiji je brat zadavio devojčicu, iskopano je daleko od ostalih spomenika. Grobari od jutros zidaju grobnicu od betonskih blokova.

Janković i njegov kolega iz borskog "Vodovoda" Dragijević su 26. marta udarili devojčicu službenim kolima "fijat panda" u Banjskom Polju. Dragijević je potom dete ubacio u kola, zadavio i bacio na obližnju deponiju. Telo je uz pomoć brata i oca 28. marta premestio na drugu lokaciju, ali niko ne želi da kaže na koju.

U selu Zlot u kome živi jedan od osumnjičenih Dejan Dragijević, policija je obavila detaljnu pretragu. "Prečešljana" su dva njegova imanja, a isušena je i septička jama. 

Podsetimo, prethodnih dana osim sela Zlot i Luka, temeljno je pretražen i Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke

24sedam/Katarina Mihajlović
 

7.15 Sahrana brata osumnjičenog

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće sahranjen danas na groblju u selu Zlot. Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije telo devojčice. U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

Dalibor je, zajedno sa ocem, uhapšen zbog sumnje da je pomogao bratu da sa deponije u okolini Banjskog Polja premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji bora.

7.10 Pet dokaza

Istraga ubistva Danke Ilić odvija se paralelno sa potragom za njenim telom. Iako telo jeste jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, osumnjičene za ubistvo, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike