Ovo je promaklo svima u Zlotu: Nemar ili mistična poruka pred sahranu brata Dankinog ubice!? (FOTO)

11.04.2024

19:15

0

Dva tumačenja neverovatnog poteza

Ovo je promaklo svima u Zlotu: Nemar ili mistična poruka pred sahranu brata Dankinog ubice!? (FOTO)
Copyright 24sedam

Detalj koji je promakao mnogima na sahrani Dalibora Dragijevića (40), preminulog u policijskom pritvoru, bio je izuzetno neobičan i možda - simboličan. 

Na dan sahrane, u dom porodice Dragijević u Zlotu stigli su posmrtni venaci i umrlice, a sa pogrebnom službom stigao je i krst, simbol hrišćanskog poštovanja prema pokojniku. Ali tu se pojavljuje mistični detalj koji se ne viđa često: čovek sa cigaretom uneo je u dvorište kuće krst okrenut naopako.

24sedam/Katarina Mihajlović
Krst u kuću unet okrenut naopako

 

Obrnuti krst poznat je i kao krst Svetog Petra, a može se tumačiti na dva načina. 

Za rimokatolike, simbolizuje poniznost i žrtvovanje, budući da je Sveti Petar zahtevao da bude razapet naopako, smatrajući sebe nedostojnim da umre na isti način kao Isus.

S druge strane, ovaj simbol, takođe, koriste i satanisti, kao jedan od svojih glavnih simbola jer po njihovom shvatanju Sotona je u neku ruku izokrenuti Isus, pa su samim tim i njegovi simboli izvrnuti Isusovi simboli. Često ga zamenjuju mačem okrenutim nagore koji ima isti oblik i tako okrenut simbolizuje smrt i bol.

Prisutnost obrnutog krsta na sahrani Dalibora Dragijevića mogla bi biti posmatrana kao puka slučajnost ili nemar osobe koja ga je nosila. S obzirom na to da su Dragijevići Vlasi i uzimajući u obzir da je Dalibor sahranjen po lokalnim običajima, ova situacija može nositi određenu dozu mistike.

Hrišćanstvo je krst usvojilo kao centralni simbol svoje vere, predstavljajući smrt i vaskrsenje Isusa Hrista, a njegova prisutnost na sahranama služi kao podsetnik na veru u život posle smrti.

Sahrana Dalibora Dragijevića održana je na lokalnom groblju, gde su posmrtni ostaci dopremljeni direktno iz Niša, u atmosferi punoj napetosti, straha i tuge, kakva je u celom kraju od nestanka i smrti male Danke Ilić. 

 

Danka je nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage uhapšeni su Janković i Dragijević, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek i odneli ga na deponiju. Dragijević je na saslušanju priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem, i njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Sve vesti o potrazi za telom Danke Ilić i toku istrage pratite u našem blogu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike