Optužen Duca sa Olimpa: "Kašikarama" gađao imperiju Kosmajca (FOTO/VIDEO)

10.04.2024

15:20

0

Autor: 24sedam

Dušan Krstić bacio tri bombe na porodične kuće na Zvezdari

Optužen Duca sa Olimpa: "Kašikarama" gađao imperiju Kosmajca (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Krstić (57), Duca sa Olimpa, zbog sumnje da je u novembru 2023. bacio tri ručne bombe u dvorišta porodične kuće pokojnog Dragoslava Kosmajca i njegovog sina Lazara, kao i prvog komšije na Zvezdari, od kojih je jedna eksplodirala.

Optužnicom se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i izazivanje opšte opasnosti. Tužilaštvo je predložilo sudu da Krstiću produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

ATAImages/ A.A.
Dragoslav Kosmajac

- Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 7. novembra prošle godine neovlašćeno nosio ručnu bombu, čije držanje i nošenje nije dozvoljeno građanima, a potom ju je aktivirao i bacio na rešetku od slivnika, kod garaže u dvorištu porodične kuće. Bomba tada nije eksplodirala. Nju je svedok B. M. zajedno sa kašikom, premestio na zidani roštilj letnjikovca kuće, gde su i zatečene - navodi se u optužnici.

Krstić je sledećeg dana u dvorište porodične kuće S. N, inače prvog komšije porodice Kosmajac, bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala. U to vreme, S. N. se  nalazio u svojoj kući:

- Sumnja se i da je Dušan K. i 15. novembra u dvorište porodične kuće Kosmajac bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala, a zatečena je na betonskoj površini pored metalnih ulaznih vrata, dok je kašika ručne bombe nađena pored parking mesta u travi u dvorištu. U tom trenutku, ćerka Milica Kosmajac se nalazila u kući sa članovima svoje porodice.

Protiv državljanke Australije Džesike V.R.T. (39) istraga je obustavljena usled nedostatka dokaza.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike