Potraga za telom male Danke (2): Osumnjičeni na saslušanju, Dejanova majka u policiji, forenzičari "češljaju" Brestovac (FOTO/VIDEO)

06.04.2024

07:08 >> 00:20

1

Autor: 24sedam

Cela zemlja se 10 dana, od kada se devojčica iz Bora vodila kao nestala, nadala da će biti pronađena

Potraga za telom male Danke (2): Osumnjičeni na saslušanju, Dejanova majka u policiji, forenzičari "češljaju" Brestovac  (FOTO/VIDEO)
Bor i okolina - Copyright 24sedam

Nestala Danka Ilić (2) je ubijena!

Vest o ubistvu devojčice iz Bora, za kojojm se tragalo 10 dana, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dodao je i da je policija uhapsila dvojicu osumnjičenih koji su priznali zločin. U pitanju su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz Zlota. Policija je utvrdila da se sve dogodilo 26. marta oko 13.52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, po prijavi majke, devojčica nestala.

Ministar policije Gašić naveo je da su osumnjičeni do detalja opisali zločin, ali i da telo devojčice još nije pronađeno. Istraga ima saznanja da se jedan od osumnjičenih vratio 28. marta na deponiju na kojoj su ostavili telo devojčice i da ga je prebacio na drugu lokaciju. 

Koliko je široka bila istraga pokazuju podaci MUP-a: pretraženo je 333 kuća i stanova, pregledano 360 vozila, bazna stanica u Banjskom Polju registrovala je 24.455 telefona.

00.19 - Saslušanje osumnjičenih u toku

21.17 Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora dovedeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru kako bi bili saslušani.

20.50 Hladnokrvnost Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot, inače kolege iz JKP "Vodovod", koji su malenu Danku Ilić (2) udarili službenim vozilom, šokirala je i najiskusnije policijske inspektore. Dva detalja koja je danas, gostujući na jednoj televiziji potvrdio i načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, posebno su užasavajuća.

20.34 Borska policija danas popodne odvela je na saslušanje i majku D.D, jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. To je  potvrdio Dejanov otac Rade Dragijević.

19.00  Major policije Bojana Otović Pjanović govori o potrazi sa telom ubijene Danke Ilić i otkriva kako je tekla istraga i hapšenje ubica S.J. i D.D. koji su priznali da su prvo udarili kolima Danku Ilić (2), a zatim njeno telo bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

17.55 Meštani sela Luka, šokirani su hapšenjem komšije S.J. koji se sumnjiči za učešće u brutalnom ubistvu devojčice Danke Ilić (2), a posebno činjenicom da se poslednjih dana ponašao – kao da se ništa nije dogodilo.

16.09 Tužna slika danas je i na mestu na kom je mala Danka Ilić (2) pregažena automobilom nedaleko od svoje kuće u Banjskom Polju. Upravu tu, komšije su došle i upalile sveće i ostavili cveće.

15.49 Forenzičari MUP-a Srbije "češljaju" put na ulazu u selo Brestovac u potrazi za telom male Danke Ilić. Policija je potpuno zatvorila ovaj putni pravac, a pretražuju se i džakovi cementa.

15.25 Dok policija traga za telom po deponijama oko Bora i Banjskog Polja, Borani se na platou ispred Doma kulture opraštaju od male Danke Ilić (2).

24sdam/Goran Sivački
Devojčice odaju počast ubijenoj sugrađanki

- Počivaj u miru dobri mali anđele - samo je jedna od poruka koju su zabeležili reporteri 24sedam. 

15.15 Policija je zatvorila put u blizini sela Brestovac, a na licu mesta su i forenzičari koji su obeležili određena mesta. Pretražuju se džakovi cementa pored puta.

15.04 Potraga za telom Danke Ilić (2) nastavljena je u šumi kod Banjskog Polja. Tu se nalazi šest-sedam bagera koji kopaju naniže, jer je tu bačena gomila smeća. Ispod ovog mesta protiče potok.

14.57 Na divljoj deponiji na raskrsnici puteva za Banjsko Polje i Bor, gde su osumnjičene ubice bacile telo Danke Ilić (2), više nema nikoga.

24sdam/Goran Sivački
Očišćena deponija

Do pre sat vremena na deponiji, među gustim rastinjem i drvećem, bile su teške građevinske mašine - bageri i rovokopači koji su otklanjali đubre i šut. Sada nema nikoga, a policija je skinula blokade na putevima kojima se prilazi deponiji.

12.52 Deset dana Srbije se nadala da je mala Danka Ilić živa, u najgorem slučaju kidnapovana i da je završila u Austriji. Na površinu su, međutim, tek danas isplivali detalji o kojima je cela zemlja brujala danima, koji su uticali da formiranje javnog mnjenja i kovanje brojnih teorija zavere. O ovim zabludama pročitajte u temi 24sedam.

10.45 Ekipa portala 24sedam pronašla je identičnu "fijat pandu" borskog "Vodovoda" kojom su osumnjičeni radnici Srđan Janković i Dejan Dragijević udarli devojčicu.

10.20 Građani i danas pale sveće za malu Danku

Građani Bora, ali i žitelji Banjskog Polja u kom se nesreća dogodila od juče na mestu nesreće, ali i u samom gradu pale sveće u znak sećanja na devojčicu.

RINA
 

 

9.40 Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici borskog "Vodovoda", kada su automobilom udarili Danku, mislili su da je mrtva i ubacili su je u gepek. Ali devojčica je bila živa i u jednom momentu se probudila!

Tanjug
Ninoslav Cmolić izneo šokantne detalje

8.15 Selo jednog osumnjičenog danas u fokusu

Pretpostavlja se da će se rekonstrukcija danas nastaviti u selu Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo.

7.10 Osim deponije, pretraga i na drugim lokacijama

Pretpostavlja se da se pretražuju druga mesta, kao i da je juče, osim divlje deponije, gde su počinioci zločina bacili telo devojčice, pretraga izvršena na nekoliko lokacija. Pretražena je i kuća jednog od osumnjičenih, S.J. u selu Luka, kao i obližnji objekat.

7.00 Još nije pronađeno telo 

Danas će biti nastavljena potraga za telom Danke Ilić, koju su, kako se sumnja, dvojica radnika JKP Vodovod udarili kolima, bacili na deponiju i pobegli.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike