Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić privedeni na saslušanje u tužilaštvo!

05.04.2024

21:17

0

Autor: Mi. S.

Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) trebalo bi da iznesu svoju odbranu u istrazi ubistva devojčice

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić privedeni na saslušanje u tužilaštvo!
Osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić - Copyright Facebook Instagram printscreen Društvene mreže

Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora dovedeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru kako bi bili saslušani. Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) trebalo bi da iznesu svoju odbranu u istrazi ubistva devojčice. Oni su večeras privedeni pognutih glava i sa lisicama na rukama.

Njima je u četvrtak, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su 26. marta ubili Danku Ilić.

Nakon što je policija uhapsila osumnjičene za ubistvo devojčice, nastavljena je potraga za njenim telom. Desna strana puta koji vodi od Banjskog Polja ka Boru, kod deponije, mesto je najintenzivnije potrage. Pretražena i imanja u selima iz kojih su uhapšeni.

Građani Bora sinoć i danas su ispred Doma kulture palili sveće i polagali cveće u znak sećanja na malu Danku Ilić, neki od njih su i plakali dok su to radili, i stariji i mlađi. Bilo je nekoliko balona u obliku srca, kao i plišanih igračaka, a u jednom trenutku se pojavio i neutešni Dankin otac, Miloš Ilić.

Podsetimo, potraga za devojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju.

Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike