Treći dan potrage za malom Dankom: Policajci pod rotacijama u Banjskom Polju, Gašić posetio Bor, hapšenje u BiH (FOTO)

28.03.2024

07:11

0

Autor: 24sedam

Policija nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica

Treći dan potrage za malom Dankom: Policajci pod rotacijama u Banjskom Polju, Gašić posetio Bor, hapšenje u BiH (FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je policija obustavila pretragu terena, ušla je u treći dan. 

Devojčica je nestala u utorak, u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Za devojčicom su tragali policajci, spasioci i građani. Policija nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta.

24sedam/Facebook
 

Danka je nestala u utorak, 26. marta, u 13.45 sati, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Šta sve znamo o nestanku Danke (2)

  • Poslednji put, 26. marta, viđena je sa majkom Ivanom, nedaleko od njihovog sela Banjsko polje;
  • Roditelji devojčice su posle sat i po objavili da je dete nestalo, apel se proširio društvenim mrežama;
  • Prvi put aktivirana aplikacija "Pronađi me", a prve poruke građanima počele da stižu oko 18 sati;
  • Helikopteri su uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Potraga intezivirana 27. marta uz pripadnike Žandarmerije, Gorske službe spašavanja, uniformisane policajce iz Bora, i članove Vatrogasno-spasilačke službe.
  • MUP obustavio pretragu terena u Banjskom Polju, pošto je proveren svaki milimetar na površini od deset kvadratnih kilometara
  • Bager počeo prekopavanje terena oko imanja gde je devojčica nestala
  •  Otac i majka nestale Danke ponovo pozvani u policiju, saslušali ih inspektori Uprave kriminalističke policije iz Beograda
     

*** UŽIVO ***

23.51 - Snimak hapšenja u BiH

Trojica osumnjičenih, Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji uhapšeni su danas u BiH, u Hadžićima, zbog sumnje da su na TikToku objavili snimak tvrdeći da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić. Oni su tražili 50 hiljada KM za otkrivanje informacija. MUP je večeras objavio snimak njihovog hapšenja.

23.23 - Meštanka: Možda sam mogla da spasim Danku

Meštanka Živana Trajković tvrdi da je devojčica viđena kod njene kuće pre nestanka i da je postojala mogućnost da je spasi.

22.56 - Deda Milan: O sinui s naji nemam informacije

Deda Milan, posle više od 48 sati od kada je devojčica nestala kaže da i dalje nema nikakvih novih informacija o nestanku unuke.

"Od kada su sin i snaja juče otišli u policiju da daju izjavu nisam se ni video ni čuo sa snajom i sinom, rekao je Milan.

22.17 - Objavljene fotografije uhapšenih u BiH-a koji su tvrdili da znaju gde je nestala Danka

Pripadnici Uprave Federalne policije uhapsili su večeras tri osobe zbog sumnje da su na TikToku objavili da imaju podatke o nestanku dvogodišnje Danke Ilić (2) za kojom srpska policija već treći dan intenzivno traga.

Kako "Avaz" saznaje, uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

Oni su uhapšeni na području opštine Hadžići i predati su u nadležnost Uprave Federalne policije.

21.03 - Gašić otišao iz Bora, na mestu nestanka male Danke ostala jedna ekipa policije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić napustio je večeras mesto gde je nestala mala Danka Ilić kod Bora, kao i pripadnici vatrogasne jedinice, javlja reporter Tanjuga. Trenutno je u Banjskom polju kod Bora ostala samo jedna policijska ekipa koja dežura.

21.00 - Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH

Pripadnici FUP-a uhapsili su tri osobe za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, a "Avaz" sada otkriva njihov identitet.

20.29 - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić stigao je večeras helikopterom u Bor u kom je pre tri dana nestala mala Danka Ilić

19.30 - Pet patrola pod rotacijom ušlo u Banjsko Polje

Pet patrola policije stiglo i vatrogasci stigli su oko 19.30 sati u Banjsko polje na mesto gde je nestala Danka Ilić, a gde su danas ceo dan bageri i policajci kopali i raščićavali imanje. Nekoliko policijskih inspektora sa baterijskim lampama otišlo je na njivu gde se danas kopalo.

19.01 - Uhapšene tri osobe u BiH

Pripadnici FUP-a Bosne i Hercegovine lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavili da su povezani s nestankom devojčice Danke Ilić (2).

Uhapšeni su na području opštine Hadžići. Jedan od uhapšenih se zove Basar i on je državljanin Bosne i Hercegovine. Akcija je još uvek u toku.

18.32 - Specijalci pod rotacijom projurili kroz Banjsko Polje

Interventna jedinica pod rotacijom, kao i dva vozila vatrogasaca spasilaca pojurila su ka Banjskom polju gde je nestala dvogodišnja Danka Ilić.

Kako se nezvanično saznaje, starije dete porodice Ilić navodno je smešteno u hraniteljsku porodicu, piše "Informer".

16.30 - Većina ekipa napustila prostor oko kuće 

Trenutno se ispred kuće iz koje je nestala devojčica nema potrage. Većina ekipa je napustila to pomenutu lokaciju.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

 

15.55 Inspektori MUP-a sumnjaju da majka nešto krije

Policijska istraga sumnja da je Ivana Ilić, Dankina majka, prećutala bitne činjenice o sudbini ćerke. Zbog toga se istraga i usmerila ka njoj i informacijama o kojima ćuti, pa su u pomoć pozvani i operativci Uprave kriminalističke policije MUP-a iz Beograda.

Facebook Printscreen
 

 

14.50 Nema prilaza! Nova blokada u Banjskom Polju, stigle dopunske snage policije 

Blokiran je prilaz objektu gde je u utorak i poslednji put viđena Danka (2), pre nego je njena majka Ivana prijavila da je dete nestalo. Po majčinoj priči, ćerka je nestala u trenucima dok je drugom detetu davala vodu

 

14.39 Stiže elita iz MUP-a: Oni preuzimaju istragu o nestanku Danke!

Istragu o nestanku Danke Ilić, dvogodišnje devojčice iz Banjskog Polja kod Bora, preuzeli su najbolji specijalci beogradske Uprave kriminalističke policije (UKP).

24sedam/Goran Sivački/MUP
 

 

11.41 Prilaz vikendici porodice nestale Danke Ilić (2) u Banjskom Polju mora biti potpuno raščišćen i to će moći da se uradi samo teškom mehanizacijom. Zato je do dvorišta dovezen i bager. Šta policija traži?

10.33 - Spasilac Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) Aleksa Gluščević izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju

10.05 - Pedijatar dr Gabriel Vidović za Tanjug je otkrio koliko dvogodišnje dete može da izdrži bez hrane i vode.

8.49 - Hitno oglašavanje MUP-a

8.33 - Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja (GSS), koji je više od 20 sati učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom kod Bora, rekao je da je situacija na terenu bila napeta, a uslovi otežani. U našem tekstu pogledajte kako je on detaljno opisao potragu za Dankom

7.26 - Policija nastavlja sa ispitivanjem ljudi 

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage.

Takođe, u toku noći se pojavila informacija da je Danka pronađena, što se ispostavilo kao netačno. 

7.00 - Ušli smo u treći dan potrage za nestalom Dankom Ilić (2)

Prvi put pokrenut sistem "Pronađi me"

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem "Pronađi me" koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike