"Možda sam mogla da je spasim": Bolna ispovest komšinice nestale Danke Ilić!

28.03.2024

23:05

0

Treći dan od kako su Banjsko polje, Bor, ali i cela država na nogama

"Možda sam mogla da je spasim": Bolna ispovest komšinice nestale Danke Ilić!
Traganje za malom Dankom Ilić - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

Treći je dan otkako je dvogodišnja Danka Ilić nestala u Banjskom polju kod Bora. Još nije pronađena. Njeni roditelji ponovo su odvedeni u policiju kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče u stanici u Boru. Kako se saznaje, policija proverava privatni život i kontakte članova porodice nestale devojčice, ali istovremeno na terenu pretražuje dvorište kuće iz koje je devojčica nestala.

Treći dan od kako su Banjsko polje, Bor, ali i cela država na nogama. Kako je dvogodišnje dete misteriozno nestalo, da li je kidnapovano, da li je dobro – ova i druga pitanja nizala su, kako među meštanima, tako i na društvenim mrežama sa kojih je krenula i informacija o nestanku.

- Ko bi ostao imun na ovako nešto? Kuću sam ustupila svima ko god da je hteo da popije šolju čaja, kafe. Kad već nisam mogla u potragu za njom, barem na taj način ljude da ispoštujem koji su došli da pomognu. Bila sam u njivi, nisam videla devojčicu. Kažu da je bila ispred moje kuće, možda bih je i spasila - rekla je meštanka Živana Trajković za "Blic TV".

24sedam/Goran Sivački Facebook
 

"To je veliki, naporan teren"

U potragu za dvogodišnjom Dankom uključilo se više od hiljadu ljudi – od civila do profesionalaca. Na terenu su bili pripadnici lokalne policije, Sektora za vanredne situacije, kao i članovi dobrovoljnih lovačkih društava. Dan nakon potrage, Aleksandar Kušljić, lokalni lovac, govori da je teren nemilosrdan.

- Teren je naporan. Mi tu obavljamo lov. Jedno malo dete ne može to da pregazi. To je veliki teren - rekao je lovac Aleksandar Kušljić.

Gradonačelnik Bora obišao je Banjsko polje. Ispred pojate gde je devojčica nestala, od podneva stigao je bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja. Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo pregledaju šahte i jame u naselju. Ni 48 sati nakon nestanka, meštani se nisu smirili. Ipak, Dankin nestanak ih je ujedinio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike