Misteriozna žena nestala istog dana i na istom mestu gde i Danka! Komšije sumnjaju da ju je ona otela?!

27.03.2024

14:28

0

Prošlo je 24 sata otkako je devojčica nestala bez traga a u prigradskom naselju Banjsko Polje traje velika potraga

Misteriozna žena nestala istog dana i na istom mestu gde i Danka! Komšije sumnjaju da ju je ona otela?!
Nestala Danka Ilić - Copyright Facebook

Ženska osoba iz Bora nestala je juče na istom mestu i u isto vreme kada je i mala  Danka Ilić (2). Prošlo je 24 sata otkako je devojčica nestala bez traga a u prigradskom naselju Banjsko Polje traje velika potraga. Međutim, žene koju su često viđali po selu takođe nema.

- Dankina porodica je donekle bila zatvorena, nisu se previše družili sa komšijama. Njen otac radi u kopu. Bili su požrtvovani roditelji i ljudi, iako su bili zatvoreni. Negde kažu ljudi da sumnjaju da je Danka mogla sama da ode jer do po dva i po meseca jedva da je hodala. Jednoj ženi iz sela, koja se svakodnevno kretala po okolini, se juče izgubio trag, a u slučaju da je ona uzela devojčicu - one bi sad mogle da budu bilo gde. Svi sumnjaju da je dete oteto i slažu se da to dete nije moglo samo da pređe ni 500 metara. Sve je pod nekim velom misterije. Mesto gde je dete nestalo je salaš, tu nema kamera. Ono što pouzdano znam je to da je policija zakucala na svaka vrata u selu, ali nisu našli Danku. Sudeći po rečima komšija, ne vodi mi ovo na dobro - javila je novinarka "Informera". 

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko Polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć i sutradan.

Otac i majka dvogodišnje devojčice danas su proveli nekoliko sati u policiji i dali iskaz u vezi sa nestankom njihove ćerke.

Odmah nakon iskaza, otac je poligrafski testiran, dok majka nije, jer je u drugom stanju. 

Facebook
 

Od juče traje potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora.

Na terenu policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani.

U potrazi za devojčicom koristi se i helikopteri i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuju i helikopteri.

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

24sedam/Google map/Facebook
 

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike