24sedam u Boru: Misterija jedne žene, policija obustavila pretragu terena (FOTO/VIDEO/MAPA)

27.03.2024

08:07

0

Ekipa 24sedam je u potrazi za nestalom Dankom Ilić (2), a na terenu su meštani, policija, vatrogasci, helikopteri, dronovi...

24sedam u Boru: Misterija jedne žene, policija obustavila pretragu terena (FOTO/VIDEO/MAPA)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

20.07 Policija postavila šator ispred kuće gde je nestala mala Danka.

17.38 Ministarstvo unutrašnjih poslova dalo je saopštenje povodom potrage za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora.

14:34 Potraga za Dankom Ilić je proširena, a koliko je temeljna govore fotografije iz Banjskog Polja kod Bora gde je devojčica poslednji put viđena.

U akciji pretraživanja učestvuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spasavanja, uniformisane policije iz Bora, vatrogasci-spasioci i građani dobrovoljci.

24sedam/Facebook
 

Šta sve znamo o nestanku Danke (2)

  • Poslednji put, juče oko 13.45 sati, viđena sa majkom Ivanom, nedaleko od njihovog sela Banjsko polje;
  • Roditelji devojčice posle sat i po objavili da je dete nestalo i moli za pomoć, apel se proširio društvenim mrežama;
  • Prvi put aktivirana aplikacija "Pronađi me", a prve poruke građanima počele da stižu oko 18 sati;
  • Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Potraga intezivirana danas uz pripadnike Žandarmerije, Gorske službe spašavanja, uniformisane policajce iz Bora, i članove Vatrogasno-spasilačke službe.

 

24sedam/Google map/Facebook
 

 

14:28 Ženska osoba iz Bora nestala je juče na istom mestu i u isto vreme kada je i mala  Danka Ilić (2). Prošlo je 24 sata otkako je devojčica nestala bez traga a u prigradskom naselju Banjsko Polje traje velika potraga.

13:31 Deda nestale devojčice Danke Ilić (2) se oglasio i otkrio da počinje da sumnja da je njegova unuka kidnapovana jer "ne može da razume da za 24 sata toliki broj ljudi i pripadnika policije i Žandarmerije ne može da je pronađe". Milan Ilić je iznenađen da od deteta nema ni traga, a ni glasa.

Tanjug/Vladimir Šporčić
Potraga po šumi iznad Banjskog Polja

 

- Nadam se da je živa, ali neverovatno je da niko ne može da je nađe od ovoliko ljudi. Samo jedna solucija mi se vrti po glavi, da je kidnapovana. Bugarska granica je mnogo blizu - rekao je Milan, deda nestale Danke Ilić.

13:29 Teren koji se pretražuje u Banjskom polju, nije pristupačan i nije ravan, tako da devojčica nije mogla da ode daleko, kaže spasilac Dušan Mišić. Dete od tri do pet godina, u najidealnijim uslovima i na ravnoj površini, može da pređe maksimalno devet kilometara.

24sedam/Goran Sivački
 

 

 

13:13 Policija je tokom provere sigurnosnih kamera u Banjskom Polju pronašla snimak sa jedne kuće na kom se, možda, vidi devojčica Danka Ilić (2), javljaju reporteri 24sedam sa mesta nestanka devojčice. Snimak je uzet za analizu. Sve nade su sada uprte u te kadrove u nadi da će pomoći u dobijanju novih informacija o nestanku.

12:57 Pripadnici Žandarmerije, policije, vatrogasci-spasioci i Gorske službe, upravo su krenuli iz Banjskog Polja, kako bi pojačali potragu za Dankom Ilić (2). 

24sedam/Goran Sivački
 

U tri kolone krenuli su put obližnjih šuma. Uz njih su i pripadnici Gorske službe, a ovo su neverovatni kadrovi.

12:46 Roditelji nestale Danke (2) dali su izjavu u policiji, a otac devojčice Miloš Ilić podvrgnut je poligrafskom testiranju. Otac i majka dvogodišnje devojčice proveli su nekoliko sati u policiji i dali iskaz u vezi sa nestankom njihove ćerke. Odmah nakon iskaza, otac je poligrafski testiran, dok majka nije, jer je u drugom stanju.

Facebook
Miloš i Ivana Ilić

 

Otac je ispitan o svim okolnostima nestanka deteta, šta tačno zna o tome, ali i u kakvim je odnosima sa suprugom Ivanom, majkom deteta.

11:41 - General policije i pomoćnik direktora policije za specijalne i posebne jedinice Dejan Luković izjavio je da Policijska uprava Bor vodi slučaj nestanka Danke, a da je naredbom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića angažovana i Žandermerija i sva raspoloživa sredstva.

24sedam/Goran Sivački
Pojačanje u potrazi

 

- U večernjim satima, preko 150 žandarma je bilo na terenu. Angažovane su snage uprave za tehniku Uprave kriminalističke policije, jedinice za obezbeđenje. Sva ona sredstva, tehnika i ljudstvo, za koje smatramo da bi u toj situaciji dali rezultate, mi smo istog momenta angažovali - rekao je general.

11:32 Čudne priče kruže Banjskim poljem, a šta sve selo zna o porodici male Danke, za naš portal je izneo meštanin Božidar Janković.

24sedam/Goran Sivački
Svaki pedalj mora biti pregledan

 

- Niko ih ovde ne zna. Mora da imaju samo vikendicu - naveo je on i onda počeo da objašnjava šta se sve zna o zdravstvenom stanju male Danke. 

11:02 Roditelji nestale devojčice Danke Ilić odvedeni su danas u policiju kako bi dali iskaz o nestanku njihove ćerke, saznaje 24sedam.

Tanjug/Vladimir Šporčić
Dogovor pred novu potragu

10:59 Blagoje Radovanović, lovac iz Bora, deo je potraga za Dankom Ilić (2). Sa njim su i kolege, koje odličnu poznaju teren. Za 24sedam izneo je detaljnu analizu stanja o i na terenu.

24sedam/Goran Sivački
Lovac Blagoje Radovanović

10:43 Miroslav Androbić sa nekoliko desetina kolega s kojima se organizovao u spasilačku četu rudnika opisao je koliko je težak i nepristupačan teren na kojem su sinoć započeli potragu za malenom Dankom.

 

 

10:38 Pripadnici Žandarmerije jutros su započeli novu taktiku potrage za nestalom Dankom Ilić (2).

10:20 Pored SMS poruka i obaveštenja na aerodromu, tekst o nestanku devojčice emituje se i na bilbordima na auto-putevima.

9:25 Miloš Ilić, otac male Danke, oglasio se dirljivom i potresnom porukom:

- Zlato tatino, naći će te tata. Svete moj mali.

 

8:18 Zbog nestanka oglasio se i Nenad Periš, otac Mateje za kojim je tragala čitava Srbija.

- Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži... Dankinim roditeljima želim da poručim "vera nikada ne posustaje". Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, porodicom iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo srećan kraj - kaže Periš.

07:34 Kako su meštani istakli za portal 24sedam, Dankina porodica je uzorna porodica, a u selu su i pod velikim šokom posle nestanka. 

07:28 Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila. Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom.

 

07:13 Kako javlja reporter 24sedam sa lica mesta, policija ne dozvoljava ulazak u Banjsko polje nikom osim meštanima, na samom ulasku u sela primetan je veći broj novinarskih ekipa.

 

MUP Srbije
 

07:01 Dan nakon nestanka, na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu koja je trajala celu noć su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike