Tužilac spremio paket za Velju Nevolju: Klan danas strahuje od glasovnih poruka sa "Skaja" (FOTO)

07.03.2024

11:14

0

Autor: 24sedam

U sudnici danas dokazi za ubistva Aleksandra Gligorijevića-Pukija i Gorana Veličkovića-Goksija

Tužilac spremio paket za Velju Nevolju: Klan danas strahuje od glasovnih poruka sa "Skaja" (FOTO)
Copyright Pixabay/24sedam/ATA images/Tanjug

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi, izvođenjem dokaza sa kriptovane aplikacije "Skaj", trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

U sudnici je ove nedelje prikazana komunikacija, odnosno prepiske, fotografije i audio snimci pripadnika ove grupe, a sve oko ubistva Aleksandra Gligorijevića-Pukija i Gorana Veličkovića-Goksija. 

Marko Mesar na pregledu

Marko Miljković, poznatiji kao Marko Mesar, juče oko 14 sati doveden je u bolnicu na Voždovcu pod izuzetno jakim merama bezbednosti. Kako je objavio 24sedam.rs prebačen je u bolnicu na redovni medicinski pregled, za koji nije bilo uslova unutar zidina pritvorske ustanove.

Na prethodnom suđenju izvodila se dokumentacija o ubistvu Lazara Vukićevića, što bi trebalo da se nastavi i danas. Po optužnici, za vreme Vukićevićevog ubistva vođe grupe su sa Nebojšom Jankovićem bili u Crnoj Gori, gde su oteli, a kasnije i ubili Mileta Radulovića zvanog Kapetan, kao i Damira Hodžića i Adisa Spahića. 

Facebook/Aleksandar Gligorijević Puki
Aleksandar Gligorijević Puki

S obzirom na daljinu, pripadnici ove grupe su vođe upućivali preko glasovnih poruka šta se dešava u Beogradu i dogovarali su se gde će i kad da otmu Vukićevića.

Nakon Vukićevića, ova grupa je ubila i Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mihajlovića i Nikole Mitića. Suđenju u ponedeljak i utorak su prisustvovali okrivljeni-saradnici Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji će i danas biti dovedeni u sud. Okrivljeni-saradnici su prisutni kako bi identifikovali ljude sa fotografija i glasove. Lalić, Hrvatin i Spasojević su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju sve o zločinima klana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike