Izvukla se tašta Velje Nevolje: Zna se kad počinje suđenje klanu Belivuk-Miljković za pranje pare

29.02.2024

15:38

0

Protiv Snežane Đorđević, Belivukove tašte, privremeno razdvojen postupak

Izvukla se tašta Velje Nevolje: Zna se kad počinje suđenje klanu Belivuk-Miljković za pranje pare
Veljko Belivuk - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama i ostalim osumnjičenima da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Glavni pretres, odnosno početak suđenja zakazan je za 10. i 11. april.

Svi optuženi su negirali krivicu, osim Snežane Đorđević, Belivukove tašte, koja nije danas bila na suđenju i u odnosu na nju je sudija privremeni razdvojio postupak.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine. Svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike