Napeto u Specijalnom sudu: Belivuk poslao poljubac jednoj osobi, pominjali i Zvicera!

04.03.2024

18:00

0

Miloš Budimir ne može da prati suđenje, svedočila je Marija Stojiljković, prikazuje se dokumentacija iz Francuske

Napeto u Specijalnom sudu: Belivuk poslao poljubac jednoj osobi, pominjali i Zvicera!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je na pola sata prekinuto suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako bi lekar pregledao optuženog Miloša Buidimira. Posle toga, proces je nastavljen bez Miloša Budimira.

Budimir je na početku suđenja rekao sudiji da ima stomačnih tegoba i da će morati da ide do toaleta u toku postupka, dok je njegov branilac Dejan Lazarević zatražio da Budimira pregleda doktor ili da se u odosu na njega razdvoji postupak.

Sudija je odlučila da prihvati Lazarevićev predlog i odredila pauzu od 30 minuta kako bi doktor pregledao Budimira.

Suđenju prisustvuju i okrviljeni saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, dok ne prisustvuje optužena Slađana Sekulić zbog zdravstvenih problema njenog deteta.

Pripadnici grupe se optužnicom terete za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Sudsko veće vratilo se u sudnicu i pozvalo doktorku Daliborku Kovačević da se izjasni da li Budimir može da prati suđenje.

ATAImages/Antonio Ahel 24sedam
Ilustracija

- On se požalio da ima proliv od subote, ima mučnine, dali smo mu terapiju u 11h ali izgleda da nije odreagovao. Danas nije sposoban da prisustvuje, sutra ćemo videti - rekla je doktorka iz Centralnog zatvora.

Tužilac je predložio da se postupak protiv Miloša Budimira privremeno razdvoji, sa čim se saglasio i advokat Dejan Lazarević, pa je suđenje nastavljeno bez njega.

Sudija je pozvala svedoka Mariju Stojiljković iz Niša da uđe u sudnicu, kako bi bila saslušana.

Sudija je pozvala da ispriča u kakvim je odnosnosima sa Andrićem.

- Bili smo u emotivnoj vezi od 2017. do 2020., ostavila sam ga mesec ili dva pošto je uhapšen. Zajedno smo stanovali u mom stanu u Nišu. On je bio u stanu kada smo u ljubavi, a kada se svađamo, ode kući - rekla je ona.

Sudija: Šta znači ode kući?

Marija: Pa kada se svađamo, ode kod babe. Periodično smo se svađali.

Sudija: Čime se bavio, šta je radio?

Marija: Nije radio, izdržavali smo ga ja i njegov otac.

Sudija: Jel znate, jel imao telefon sa "Skaj" aplikacijom?

Marija: Mislim da je jeste.

Sudija: Koji mu je bio niknejm?

Marija: Ne znam.

Sudija: Da li ste imali prilike da čujete da je dobio poruke od nekoga?

Marija: Par puta je rekao da se dopisuje sa nekim, ali meni to nije bilo bitno

Sudija: Jeste li poznavali Milana Ljepoju?

Marija: Tada nisam, čula sam posle svega ovoga.

Tužilac: Je l' vam pominjao Veljka Belivuka?

Marija: Jeste, da ide na utakmice

Tužilac: Jeste li komentarisali da je nestao Mance?

Marija: Ja nisam, ali jeste on komentarisao s ljudima. Bila sam prisutna kada je rekao da ide da se nađe s Dušanom da prenese neke poruke.

Milan Ljepoja, zvani Mance, Pink Panter iz Niša, podsetimo, prema optužnici je otet i ubijen u kući u Ritopeku u december 2020.

Marko Andrić nije imao pitanja za bivšu verenicu, ali se ona obratila sudu: "Molim vas da me više niko ne zove ovde, nemam veze sa ovim, imam malu bebu kod kuće".

Profimedia/Mup
Ilustracija

Sudija je najavila da će se prvo izvoditi dokazi  sa "Skaja" vezano za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je prema optužnici ubijen 16. juna 2020.

Gligorijević je navodno bio pripadnik Belivukove grupe, ali su vođe kako se navodi posumnjale da se priklonio drugom klanu i da im "radi o glavi" zbog čega je brutalno likvidiran u kući u Ritopeku.

Advokati odbrane zatražili su da se prvo izvrši uvid u zamolnicu na osnovu koje su dokazi sa "Skaja" pribavljeni, a advokat Pavle Litričin se javio za reč tvrdeći da odbrana nije imala dovoljno vremena da izvrši uvid u te dokaze.

U sudnici je počelo prikazivanje dokumentacije iz Francuske, prva je dozvola za korišćenje materijala koji su dostavljeni Srbiji. Na dokumentu je osim imena optuženih, navedeno i ime Radoja Zvicera, vođe "kavačkog" klana, koji je koristio nadimak Born na Skaju.

Advokat Dejan Lazarević, koji brani Belivuka, Miljkovića i još devet optuženih javio se za reč navodeći da se u tim dokumentima pominju ljudi koji nisu ni optuženi ni svedoci u predmetu.

Prema nezvaničnim informacijama iz sudnice, kada su svedoci saradnici uvedeni, Belivuk je svedoku saradniku Nikoli Spasojeviću, koji je inače Miljkovićev kum, poslao poljubac.

Miloš Budimir je pre nego što je izveden iz sudnice gledao u Spasojevića, hvatao njegov pogled i odmahivao glavom.

Tokom izvođenja pisanih dokaza o presretnutoj "Skaj" komunikaciji, a koji se odnose na dokumenta koja su razmenjivali srpsko i francusko pravosuđe, za reč se javio Marko Miljković, koji je u pratnji stražara izveden za sudsku govornicu.

- Ovde piše da su identifikaciju vršila dva servera. Piše da su holandski istražitelji osmislili tehniku kako da se čuvaju podaci. Ovde gde oni postavljaju taj server broj dva, vidimo da se po oznakama ne radi o istim serverima i tražim da francusko tužilaštvo dostavi o kom se serveru radi - rekao je Miljković posle čega je vraćen na optuženičku klupu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike