Ja sam besmrtna: Otkriveno šta je Martina nosila oko vrata pre skoka sa 17. sprata (VIDEO)

05.03.2024

20:45

0

Privezak oko vrata simbolizuje besmrtnost

Ja sam besmrtna: Otkriveno šta je Martina nosila oko vrata pre skoka sa 17. sprata (VIDEO)
Copyright Printscreen/Društvene mreže Profimedia

Martina P. S. (23), majka dečaka čija su beživotna tela pronađena u subotu u Petrovaradinu, nekoliko sati nakon što je držeći se za ruke sa suprugom Lavom P. S. (25) skočila u smrt sa 17. sprata solitera na Limanu 2, kako "Dnevnik" saznaje, na lančiću oko vrata nosila je privezak koji simbolizuje besmrtnost.

Ovaj simbol je i staroegpatska reč Ankh koja označava život, odnosno večni život i nosili su ga brojni egipatski faraoni. U današnje vreme, često ga nose darkeri.

Inače, besmrtnost (lat. immortalitas) je stanje oslobođenosti od smrti ili uništenja, odnosno stanje večnog života. Pojam besmrtnosti obično označava učenje po kojem duša nadživljuje telesnu smrt.

Učenje o besmrtnosti može uključiti samo preživljavanje duše shvaćene kao duhovne suštine privremeno smeštene u telu ili može uključivati uskrsnuće tela, kao u avramskim religijama. Teorija lične besmrtnosti glasi da ćemo posle sopstvene smrti živeti drugi život, odnosno nastaviti da živimo večno.

Кapija kuće u kojoj su živeli kao podstanari, u Ulici Tome Maretića 34, danas je zaključana. Podstanari koji su živeli u istom dvorištu su otišli. Porodica koja je živela u prizemlju iste kuće gde i ovaj bračni su se iselili iste večeri kada su pronađena tela dece, kao i komšije iz susedne kuće koja se nalazi u istom dvorištu.

Bračni par Marina i Lav P. S. su se u petak, oko 22 sata, ubili skokom sa solitera na Bulevaru cara Lazara broj 7 u Novom Sadu, da bi potom, nakon što je utvrđen njihov identitet, u Petrovaradinu u kući u kojoj su živeli sa sinovima rođenim 2020. i 2023. pronađena beživotna tela mališana, koji su otrovani. U kući su pronađeni egipatski simboli, sveska i pisma koja upućuju na zagrobni život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike