Opljačkali Tamaru Eklston, a saslušani zbog stana u Beogradu na vodi: Hteli da operu novac, prodavali ga za 700.000 evra!

27.02.2024

17:11

0

Autor: Mi. S.

Ljubomir Romanov, Laura Radosavljević i odbegli Cristijan Jovanović osumnjičeni su za prodaju stana u Beogradu na vodi i pranje novca

Opljačkali Tamaru Eklston, a saslušani zbog stana u Beogradu na vodi: Hteli da operu novac, prodavali ga za 700.000 evra!
Ilustracija - Copyright Milano police Profimedia

Ljubomir Romanov i Laura Radosavljević saslušani su danas u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu nakon proširenja istrage zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranje novca i više krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Oni su, kako 24sedam nezvanično saznaje, hteli da prodaju stan u luksuznom naselju Beograd na vodi i na taj način operu nelegalan novac stečen kriminalom.

Romanov je, kako smo saznali, negirao krivična dela, dok je Laura Radosavljević delimično priznala.

Treće osumnjičeni, Cristijan Jovanović nije dostupan pravosudnim organima Republike Srbije i protiv njega će biti stavljen predlog za određivanje pritvora Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Protiv Romanova se u Velikoj Britaniji, da podsetimo, vodi krivični postupak zbog sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK Lester i Tamaru Eklston, kćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona i njenog supruga Džeja Rutlanda, dok je osumnjičeni R.K.R. osuđen u Švajcarskoj za više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.

Ljubomir Romanov i Robert Konovalov Radosavljević su osumnjičeni da su novac koji su probavili krivičnom delatnošću davali ostalim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike