Svedok stao na crtu ubici: Sučeljavanje o kojem bruji Viši sud

06.02.2024

13:18

0

Autor: 24sedam

Na suđenu za ubistvo u Krnjači svedočile tri osobe

Svedok stao na crtu ubici: Sučeljavanje o kojem bruji Viši sud
Nemanja Savić i mesto ubistva u Krnjači - Copyright 24sedam/Dijana Antonijević Printscreen/Čutulje

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje Vladimiru Andrijanoviću optuženom da je u oktobru 2022. godine u Krnjači ubio Nemanju Savića (27).

Svedok Luka K. ispričao je da je tog dana sa Savićem bio u automobilu, kada ih je Andrijanović udario svojim kolima, ali da su oni ubrzo stali da pogledaju šta je sa vozilo.

- Savić mi je rekao da je osoba koja ih je ista ona koja ga je njega pretukla 15 dana ranije, odnosno Andrijanović. Onda je pozvao prijatelja Aleksandra G. da dođe i pomogne mu jer ga Andrijanović juri. Savić i Andrijanović su se posvađali. Zato je Savić udario Andrijanovića kroz prozor automobila, nakon čega je optuženi otvorio vrata, izvadio pištolj i pucao u Savića - rekao Luka K.

Odgovarajući na pitanja sudije Luka K. je rekao da je prvi metak optuženi ispalio u Savića dok mu je bio okrenut licem i da je Savić počeo da beži dok je Andrijanović nastavio da puca. Andrijanović je onda pobegao i, kako tvrdi svedok, on je krenuo za njim, ali je stao kada se optuženi okrenuo i uperio pištolj u njega. Tada se vratio, pozvao Hitnu pomoć i govorio Saviću da izdrži.

Sudija je predočila svedoku iskaz optuženog koji se razlikuje od njegovog, na šta je Luka K. rekao da to nije tačno, zbog čega je sudija odlučila da suoči svedoka i optuženog, ali su oni ostali pri svojim iskazima. Optuženi je rekao da je Luka K. saučesnik u napadu na njega i da treba da bude u pritvoru.

Marko Miljković i Zdravko Radojević

Vladimir Andrijanović je u svojoj odbrani naveo da je ubio Savića u samoodbrani, jer su mu on i Luka K. napravili sačekušu, te da je pucao na mah i u samoodbrani. On se tereti za ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. Mediji su pisali da je Andrijanović blizak Miljkoviću, dok su za ubijenog navodili da je bio dobar sa Zdravkom Radojevićem, za čiju otmicu i ubistvo se tereti grupa Veljka Belivuka.

Sledeći je svedočio Aleksandar G. kojeg je Savić pozvao da mu pomogne, kada ga je, po rečima svedoka Luke K, Andrijanović pratio kolima. I on je potvrdio navode prvog svedoka i dodao da je trebalo da se tada sastane sa Savićem kod jednog kafića, ali da se nije pojavio, dok je od policije čuo da se desilo ubistvo.

Saška D. svedočila je o tuči 15 dana pre ubistva, u kojoj su učestvovali Savić, Andrijanović i njegov otac. Kako je objasnila, Savić je često kola parkirao ispred njihove garaže zbog čega ga je njen suprug nekoliko puta zamolio da to ne čini, ali je Savić burno reagovao i rekao da neće da pomeri automobil. Nakon toga su pozvali Andrijanovićevog oca, vlasnika prostora ispred kojeg se to dešavalo. Kada je došao otac optuženog, nakon verbalnog konflikta, svedok je, kako tvrdi, videla da je Savić udario oca optuženog, nakon čega se sklonila unutra.

Sudija je konstatovala da je stigla medicinska dokumentacija iz Doma zdravlja u kojem se Andrijanović lečio, a u kojoj se navodi da je imao strah da će ga neko ubiti i da ga neko prati, što je ispričao tokom svoje odbrane.

Sledeće suđenje zakazano je za 12. mart kada su pozvani svedoci i veštaci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike