Vojnik Marka Mesara se žalio sudiji: Nisu mi dali terapiju protiv napada straha!

26.10.2023

12:34

0

Sestra Nemanje Savića svedočila na procesu protiv ubice Vladimira Andrijanovića

Vojnik Marka Mesara se žalio sudiji: Nisu mi dali terapiju protiv napada straha!
Marko Miljković ispituje kuma koji mu je okrenuo leđa - Copyright 24sedamGoran Sivački/e-stock-milos-rafailovic

U Višem sudu u Beogradu danas je na početku suđenja optuženi Vladimir Andrijanović negirao da je u oktobru prošle godine u Krnjači ubio Nemanju Savića (27).

Optuženi je rekao da ne može da smogne snage da iznese odbranu jer mu u pritvoru nisu dali jutarnju terapiju. Ali na pitanje sutkinje da li ostaje pri navodima sa pripremnog ročišta da nije kriv, rekao da ostaje i da nije kriv za ubistvo.

Mediji su nakon hapšenja pisali da je Andrijanović blizak Marku Miljkoviću Mesaru kojem se sudi za najteža krivična dela, dok su za ubijenog navodili da je bio uz Zdravka Radojevića, za čiju otmicu i ubistvo se tereti kriminalna grupa Veljka Belivuka.

Printscreen/Čitulje
 

Danas je na sudu svedočila sestra ubijenog Savića, Nataša J., koja je detaljno ispričala njena saznanja o događaju koji je prethodio ubistvu i samom zločinu. Kazala je da su se dve ili tri nedelje pre ubistva njen brat i optuženi posvađali oko parkinga, a tada je, kako tvrdi, optuženi njenom bratu naneo teške povrede, dok je drugu koji je bio sa njim takođe zadao udarac.

Optuženi je, kako tvrdi svedokinja, a kako su joj ispričali očevici i brat, imao rukavice sa metalnim šiljcima, pa je prvo Savićevog druga udario jednom, usled čega je on udario u zid, a nakon toga je njenog brata udario više puta. Nakon toga, kako je rekla Nataša J., njen brat, ona i sestra su strahovali za svoje živote jer je tada Andrijanović zapretio da će ubiti Savića, zbog čega se ubijeni preselio iz Krnjače na Karaburmu.

Savić je, kako tvrdi njegova sestra, tokom te dve nedelje dobijao pretnje od optuženog, a na dan ubistva je dovezao devojku u Krnjaču gde je bila zaposlena i tada je u kolima bio sa jednim drugom. Nataši J. je drug ispričao da ih je crni mali automobil pratio i da je optuženi Savić kroz prozor rekao da ide po pištolj i da će ga ubiti, što se kasnije, kako navodi, i dogodilo. Andrijanović je pitao čime se njen brat bavio i da li je bio pripadnik grupe "Principi", čije su vođe Marko Miljković i Veljko Belivuk kojima se sudi za najteža krivična dela, ali je sutkinja to pitanje odbila.

Danas je i drugi svedok, vanbračna supruga optuženog Milica M., rekla da je na dan ubistva bila sa optuženim u automobilu, te kad su stali na semafor pored njih je stao beli "punto", kada je optuženi rekao da zna vozača, te je krenuo za njim, ali je nakon što je "punto" naglo zakočio optuženi svojim automobilom udario "punto". Milica M. tvrdi da joj je tada optuženi rekao da zbog svoje sigurnosti izađe iz vozila, što je i učinila, dok je on otišao do kuće da proveri da li je sve u redu. Svedokinja je rekla da je tek kasnije od policije saznala da je njen suprug uhapšen.

Milica M. je navela i da su automobil i magacin koji su u vlasništvu porodice optuženih zapaljeni početkom meseca kada se desilo ubistvo i dodala da optuženi već pet godina pije terapiju za napade straha i anksioznost. Sledeće suđenje zakazano je za 5. decembar, kada je sutkinja pozvala pet svedoka.

Andrijanović se tereti za ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. Na saslušanju u tužilaštvu u oktobru prošle godine Andrijanović je ispričao da mu je Namanja S. pretio pištoljem i onda zapucao. Kazao je da se ne seća da mu je uzvratio i da je od praska izgubio sećanje. Tokom uviđaja pronađena su dva pištolja, jedan u živoj ogradi, a drugi bačen u kanal sa vodom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike