Morao sam da se branim: Evo šta se dešavalo u sudnici zbog zločina u Krnjači

05.12.2023

16:00

0

Autor: 24sedam

Optuženi detaljno opisao šta se dešavalo u Krnjači

Morao sam da se branim: Evo šta se dešavalo u sudnici zbog zločina u Krnjači
Nemanja Savić i mesto ubistva u Krnjači - Copyright 24sedam/Dijana Antonijević Printscreen/Čutulje

U Višem sudu u Beogradu danas je Vladimir Andrijanović rekao da je u oktobru prošle godine u Krnjači u samoodbrani ubio Nemanju Savića (27).

Optuženi je detaljno izneo odbranu, objašnjavajući da je mesec dana pre ubistva, njega pozvao otac (Grga Andrijanović) i rekao da ima problem sa Savićem. Po dolasku optuženi je, kako tvrdi, video da Savić šutira njegovog oca u stomak. Optuženi ih je zatim, kako tvrdi, radvojio, a od oca je čuo da Savić želi da ih “reketira”.

Ništa od slobode

Na kraju današnjeg suđenja odbrana je predložila ukidanje pritvora Andrijanoviću, što je sudija odbila i zakazala sledeće suđenje za 6. februar. Andrijanović se tereti za ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. 

Tvrdi da im je potom zapaljen automobil ispred kuće i da je mladić koji ga je zapalio rekao da mu je “Nemanja” platio da to uradi, dok im je i magacin nedugo posle automobila zapaljen. Andrijanović je kazao i da je stalno viđao, uživo i na snimcima kamera sa kuće, dva automobila i motor kako prolaze pored i oko njihove porodične kuće.

Tog 15. oktobra, kako je kazao optuženi, vozio je verenicu, a nakon što je video jedan od ta dva automobila koja su mu stalno kružila oko kuće krenuo je za njim. Ali, došlo je do sudara jer je taj automobil naglo ukočio. Andrijanović je tada rekao verenici da izađe iz kola, pa je otišao do kuće da proveri da li su mu dobro majka, otac i maloletni sin, nakon čega se uputio da nađe verenicu.

Kada je došao u jednu slepu ulicu, video je taj automobil (beli “punto”) kako stoji, a nakon toga i Savića koji je sa pištoljem u ruci dotrčao do njegovog automobila.

- Prislonio mi je pištolj na čelo i naredio mi da izađem iz kola. Povukao me je za majicu i pokidao je, a ja sam izašao iz automobila. Udario me je pištoljem po glavi a ja sam tad iskoristio priliku i udario ga po ruci u kojoj je držao poštolj koji je tad opalio i vazduh - ispričao je optuženi.

Mare Mesar i Zdravko

Mediji su nakon hapšenja pisali da je Andrijanović blizak Miljkoviću. Za ubijenog su navodili da je bio blizak sa Zdravkom Radojevićem, za čiju otmicu i ubistvo se tereti Belivukova grupa.

Dodao je i da je zatim osetio pištolj iza sebe, koji je kako tvrdi držao Luka K, koji je zatim oteo i pucao ispred sebe gde je bio Savić, a zatim je krenuo da beži. Andrijanović je naglasio da se tad borio za sopstveni život jer su mu Savić i Luka K. napravili sačekušu i da je pucao na mah i u samoodbrani.

Danas je u sudnici ispitano šest svedoka, a prva Dijana K. koja je zatekla Savića ranjenog kako leži i pozvala policiju i Hitnu pomoć. Zatim i Aleksandar N. koji je bio prisutan na dan kada su se sukobili Savić i otac optuženog, a koji je kazao da je tada optuženi pretukao Savića i njega jednom udario. Svedok Stevan R. koji je takođe bio prisutan tokom tog sukoba, potvrdio je iskaz prethodnog svedoka, odnosno da je Savića nakon verbalnog sukoba sa ocem optuženog, optuženi pretukao. Na kraju je ispitan i otac optuženog, Grga Antonijević koji je rekao da se mesec dana pre ubistva sukobio fizički sa Savićem koji mu je tad pretio nakon čega je zvao sina, a on se sklonio da sanira ranu na glavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike