Nemanju ubio drug Marka Miljkovića: Smejao se roniocima Žandarmerije, na saslušanju izgubio pamćenje!

15.10.2023

08:00

0

Za ubistvo Nemanje Savića osumnjičen Vladimir A., a priveden i Luka K., sin žene sa kojom je živeo Zdravko Radojević ubijen u Ritopeku

Nemanju ubio drug Marka Miljkovića: Smejao se roniocima Žandarmerije, na saslušanju izgubio pamćenje!
Nemanja Savić i mesto ubistva u Krnjači - Copyright 24sedam/Dijana Antonijević Printscreen/Čutulje

Nemanja Savić (27) brutalno je ubijen na današnji dan prošle godine u ulici Dejana Medakovića u beogradskom naselju Krnjača. Vatrenom obračunu prethodila je jurnjava kolima i međusobna razmena vatre tokom koje je Savić pogođen. Zbog sumnje da je sa više hitaca ubio Savića, uhapšen je Vladimir A. (32), inače blizak prijatelj Marka Miljkovića, a priveden je i Luka K. (20), koji je bio sa Savićem u kolima, a sin je žene sa kojom je živeo Zdravko Radojević (41), jedna od sedam zvaničnih žrtava Belivukovog klana. Suđenje za ovo ubistvo još nije počelo.

Posle ubistva, jedan pištolj je bačen u obližnju baru, a privedeni Vladimir A. se smejao dok su ronioci Žandarmerije tražili oružje iz kojeg je počinjen zločin.

Ubijeni Nemanja je tog 15. oktobra prošle godine kolima jurio Vladimira A., koji se družio sa Miljkovićem, a sa njim u vozilu je bio i Luka K. Nedaleko od mesta pucnjave žive i braća Budimir, Marko i Miloš, koji su bili desna ruka Belivuku i Miljkoviću

Motiv ubistva su, kako se sumnja, neraščišćeni poslovi sa drogom, ali nije isključeno da je postojala i neka lična osveta, posebno zbog Radojevića.

- Vladimir je u kraju važio za osobu koja je bila na vezi sa Miljkovićem. On živi u Krnjači, ima dva brata koja su iz druge priče i potiče iz imućne porodice. Iz samo njemu znanih razloga družio se s Miljkovićem i, kako se sumnja, bavio nelegalnim poslovima, najverovatnije trgovinom narkoticima - pričao je posle ubistva izvor iz istrage za medije.

Oružje bacio u kanal

Zanimljivo je to što je u obračunu učestvovao i Luka K., koji je nešto pre toga izašao iz zatvora, jer je tokom nekog obračuna izbo mladića.

- Zbog učešća u obračunu osumnjičenog Luke, ne isključujemo mogućnost da je osim sukoba oko droge, obračun podgrejan i nekom vrstom osvete. Lukina majka je živela sa Zdravkom Radojevićem, a njegovo ime se našlo na spisku onih za koje se sumnja da ih je ubio klan Belivuka i Miljkovića. Ima tu mnogo čudnih okolnosti i podudarnosti - pričao je izvor iz istrage.

Kako je utvrđeno, Luka je bio u automobilu s Nemanjom koji je jurio Vladimira. Kada su ga sustigli, Nemanja i Vladimir su izašli iz vozila i potom su odjeknuli hici. Nemanja je preminuo na licu mesta, a Vladimir je tokom bekstva oružje bacio u obližnji kanal. Nakon hapšenja odveo je policiju do kanala i pokazao im mesto gde se rešio pištolja, koji su ronioci Žandarmerije nešto kasnije pronašli. U obračunu je korišćen još jedan pištolj, zbog kojeg je pretraživan obližnji potok.

Osumnjičeni Vladimir A. saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je, između ostalog, rekao da se ne seća kako je počinio zločin i zbog čega je zapravo i pucao.

- Nemanja je zapucao, a ja sam posle toga izgubio pamćenje. Ne sećam se da sam pucao. Mi smo, inače, odranije bili u sukobu - ispričao je osumnjičeni Vladimir A.

Miljković ga namamio u Ritopek

Zdravko Radojević je, da podsetimo, ubijen tako što ga je Marko Miljković namamio u "klanicu“ u Ritopeku, jer mu se lažno predstavio preko telefona kao prodavac oružja. On se 10. novembra 2020. godine po dogovoru pojavio u blizini JP „Lasta“, gde ga je dočekao Nebojša Janković. Odatle su krenuli ka mestu gde se navodno nalazilo oružje, ali je završio u kući u Ritopeku gde je posle mučenja ubijen.

24sedam/Goran Sivački/MUP
Zdravka Radojevića u Ritopek je namamio Marko Miljković, a presudio mu Veljko Belivuk

Prema optužnici, Veljko Belivuk je presudio Radojeviću, posle čega je njegovo telo završilo u mašini za mlevenje mesa u tajnom bunkeru kuće. Zdravkova porodica je obaveštena da je njegov DNK nađen u dnevnoj sobi u vikendici u Ritopeku.

Zbog toga se, osim poslova sa drogom, kao mogući motiv zločina u Krnjači pominjala osveta za ubistvo Radojevića. Ni jedno ni drugo zvanično nikada nije ni potvrđeno ni demantovano.

Od Nemanje Savića, na četrdsetodnevni pomen, oprostili su se njegovi najbliži. "Laku noć, direktore moj. I neka te anđeli čuvaju kad mi nismo uspeli. Zauvek u našim srcima", pisalo je u jednoj od čitulja koju niko nije potpisao.

Drugu čitulju potpisale su Nemanjine sestre, koje su navele da ga vole najviše. "Anđele naš, naš zaštitniče... Hvala ti za svaki proveden trenutak s tobom. A najboljih nema, uzeo ih Bog. Srešćemo se opet jednog dana... ", piše u njihovoj potresnoj čitulji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike