Dokumentacija koju ima MUP danas u sudu: Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi

26.01.2024

14:00

0

Autor: Mi. S.

Sudija je usvojila predlog da se saslušaju veštaci, koji su potpisali izveštaje za koje odbrana tvrdi da su falsifikovani

Dokumentacija koju ima MUP danas u sudu: Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi izvođenjem dokaza trebalo da bude nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se tereti za sedam ubistava, otmice, silovanje i nezakonito držanje droge i oružja.

Na današnjem suđenju trebalo bi da se prikaže dokumentacija koju je prikupio MUP, kao i obavljena veštačenja. Tokom suđenja u ponedeljak odbrana je tražila izuzeće tužilaca, tvrdeći da su u postupku koristili falsifikovane izveštaje o uviđaju iz kuće u Ritopeku, gde su pripadnici grupe ubijali žrtve. Ovaj predlog sudija je odbila, dok je usvojila predlog da se ispitaju veštaci koji su obavljali veštačenja i potpisali izveštaje za koja odbrana tvrdi da su falsifikovana.

Advokat Dejan Lazarević od ponedeljka ponovo brani 11 pripadnika ove grupe.

Lazarević je na početku ovog postupka branio prvooptužene i još nekoliko pripadnika grupe, sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića.

Prethodno su tokom suđenja ispitani svedoci u ovom predmetu, odnosno članovi porodica ubijenih muškaraca, kao i I. S. koga su, kako je navedeno u optužnici, članovi ove grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan, gde su ga mučili, zlostavljali i silovali.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike