Na suđenju Belivukovom klanu izvode se DNK dokazi: Biološki tragovi Radojevića nađeni na šrafcigeru!

23.01.2024

17:43

0

Autor: Mi. S.

Tužilaštvo je istaklo da smatra veoma važnim dokument koji se tiče DNK veštačenja predmeta iz Ritopeka

Na suđenju Belivukovom klanu izvode se DNK dokazi: Biološki tragovi Radojevića nađeni na šrafcigeru!
Belivuk i Miljković optuženi za ubistvo Zdravka Radojevića - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je optužena za sedam ubistava,  otmice, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. U sudnici su danas prikazani izveštaji o forenzičkom pregledu bunara u Ritopeku, pretresu prostorija koje su koristili pripadnici kriminalne grupe, kao i zapisnici o pretresu tajne prostorije koja je u Ritopeku pronađena u aprilu 2021.

Pregledajući dokumentaciju sa stadiona Partizana i iz tajne prostorije kuće u Ritopeku, za reč se javila advokat Vera Đurović Bojović, koja je ponovila da u Ritopeku nije rađen uviđaj, već, kako je rekla, nedozvoljeni pretres.

- Vršen je pretres od strane policije, bez naredbe suda, tri do četiri sata pre nego što je došao tužilac da bi navodno vršio uviđaj. Svi dokazi koje ste pročitali su nezakoniti - rekla je Đurović Bojović.

Advokat  Dejan Lazarević je na ročište došao kao branilac Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Vladimira Greka, Dejana Tešića, Nebojše Jankovića, braće Budimir, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića i Nemanje Đurića, a na samom kraju suđenja, optuženi Vlade Draganić, zatražio je da vrati punomoćje Dejanu Lazareviću.

Tužilaštvo je istaklo da smatra veoma važnim još jedan dokument koji se tiče DNK veštačenja i predmeta, pronađenih u "tajnoj prostoriji".

MUP 24sedam Antonio Ahel/ATAImages
Ilustracija

- Na jednoj jakni su nađeni biološki tragovi Marka Miljkovića, na drugoj okrivljenog Draganića i pokojnog Ljepoje, na šrafcigeru Radojevića, na čizmama Marka i Miloša Budimira. Tragovi pokojnog Milana Ljepoje otkriveni su na jednoj jakni, zajedno sa tragovina braće Budimir - otkrio je tužilac Ivanić, komentarišući dokumenta koja su sledeća izvedena kao dokaz u sudnici.

Kao sledeći dokaz izvedeni su zapisnici o veštačenju mobilnih telefona i računara Veljka Belivuka, Vlade Draganića, Vlade Georgieva, Nemanje Lakićevića, Miloša Budimira, Nikole Spasojevića. Tokom izvođenja dokaza, na jednom od dokumenata pisalo je da je optuženi Miljković u telefonu svedoka saradnika Nikole Spasojevića bio upisan kao "Kumašin".

Miljković i Spasojević su kumovi, ali su se žestoko sukobili nakon što je Spasojević sklopio sporazum sa tužilaštvom i odlučio da detaljno govori o ubistvima iz optužnice, ali i likvidacijama koje do sada nisu rešene. Zauzvrat je osuđen na 14 godina zatvora.

Kao dokaz je izveden i zapisnik o veštačenju uređaja oduzetih od Mirjane Ranisavljević, koja nije obuhvaćena optužnicom, ali su je svedoci saradnici pominjali tokom suđenja kao prijateljicu prvooptuženog Belivuka.

U kuhinjskom delu restorana, koji se nalazi u okviru stadiona Partizana, pronađeni su tragovi kokaina. To je navedeno u zapisniku o forenzičkom ispitivanju, koji je takođe dokaz protiv Belivuka i članova njegovog klana. Osim za brutalna ubistva, podsetimo, okrivljeni se pred Specijalnim sudom terete i za trgovinu narkoticima. Prema optužnici, upravo je stadion bio centralno mesto gde se droga dovozila, prepakivala pa upućivala do krajnjih kupaca.

Advokat Dejan Lazarević naveo je da se razjasni čiji su DNK tragovi koji su navedeni kao 14 tragova muških NN osoba. Upitao je da li su to tragovi svih osoba koje su ušle u prostoriju tokom uviđaja.

- Predložem da se uzme DNK svih koji su bili na uviđaju i uporedi se sa DNK tragovima NN lica - rekao je Lazarević.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike