Tužilac u klinču sa advokatima: Otkrivene tajne klanice u Ritopeku, a ovde je pronađen DNK Velje Nevolje

25.01.2024

16:02

0

Veštaci precentovali nalaze o grupi Velimira Belivuka

Tužilac u klinču sa advokatima: Otkrivene tajne klanice u Ritopeku, a ovde je pronađen DNK Velje Nevolje
Veljko Belivuk i Marko Miljković i kuća u Ritopeku - Copyright MUP/Estock

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je pregledom fotografija kuće u Ritopeku nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici su prikazane fotografije dvorišta, i prostorija unutar kuće u Ritopeku, kao i unutar skrivene prostorije. Tužilac je nakon prikazivanja izveštaja veštaka rekao da su ta veštačenja bitna jer je time dokazano da je na pištolju i prigušivaču, koji su pronađeni u skrivenoj prostoriji, indentifikovan DNK trag Belivuka, dok je na pušci identifikovan DNK Miloša Budimira.

Advokat Dejan Lazarević je ponovio predlog da se pozovu veštaci, tvrdeći da nije u pitanju izolovan Belivukov DNK trag, već je reč o mešovitom tragu. U dvorištu se vide rupe koje su iskopane u zemlji, kao i kesa koja je zakopana u zemlji. Advokat Dejan Lazarević je nakon prikazivanja fotografija dvorišta istakao da su rupe u dvorištu iskopali policajci i da ništa nisu našli.

ATAImages/Antonio Ahel
Advokat Dejan Lazarević

Na fotografijama iz kuće vide se brojne kese, mobilni telefoni, SIM kartice, rukavice, ključevi, nož roze boje, odevni predmeti i jedan plavi šorts na kom piše Nemanja. U skrivenoj prostoriji, gde su prema navodima iz optužnice, pripadnici grupe ubijali i mučili svoje žrtve, po zidu su obeleženi brojni tragovi, kao i na industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a nađene i dve plastične kante i crevo za vodu.

Sporazum "falsifikat"

Marko Miljković, jedan od vođa klana, naglasio je da u stanu okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nije pronađeno 10.000 evra, što je novac obuhvaćen sporazumom koji je sklopio sa tužilaštvom, jer je proistekao iz kriminalnih delatnosti. Zbog toga Miljković tvrdi da je taj sporazum "falsifikat".

Branilac Nebojše Jankovića, Vera Đurović Bojović istakla je da se na jednoj od fotografija vidi svež malter, aludirajući da je policija malterisala taj deo oko utičnice. Prikazano je više slika iz prostorija koje je ova grupa koristila na stadionu FK Partizan u Humskoj. Advokat Lazarević je više puta istakao da na tim slikama ništa ne ukazuje na izvršenje krivičnog dela.

Lazarević je inače branio nekoliko pripadnika ove grupe, među kojima su i vođe, na početku postupka, sve dok nije uhapšen 14. aprila 2022. godine zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića, i po toj optužnici mu se trenutno sudi sa ostalim pripadnicima. On sada brani Miljkovića, Belivuka i još devet pripadnika ove grupe.

U nastavku dokaznog postupka, kada je sud došao do veštačenja dva telefona i USB memorije, Miljana Perendija advokat optuženog Filipa Ivanovskog je istakla da ti predmeti nisu oduzeti od njenog klijenta iz pritvora, već od druge osobe, što je i veštačenjem utvrđeno. Nakon toga je tužilaštvo odustalo od tog dokaza.

U sudnici je preslušan i razgovor optuženog Senada Rešovića koji je uhapšen u oktobru 2021. godine, dok su ostali pripadnici uhapšeni u februaru, a na kom se čuje priča o novcu i pominje se "Marko", te da "sutra treba da donese neko nešto". Prikazani su i izveštaji o automobilu "mercedes GLE" koji su, prema navodima iz optužnice, od ubijenog Zdravka Radojevića oduzeli pripadnici ove grupe.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike