Na suđenju Belivukovoj grupi pokazali fotografije iz Ritopeka: Evo šta je sve na slikama

22.01.2024

19:35

0

Suđenje grupi nastavlja se sutra

Na suđenju Belivukovoj grupi pokazali fotografije iz Ritopeka: Evo šta je sve na slikama
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovnu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, u  Specijalnom sudu su prikazane fotografije iz kuće u Ritopeku.  

U sudnici su između ostalog prikazane slike kuće u Ritopeku na kojima se vidi skrivena prostorija u kojoj stoji industrijska mašina za mlevenje mesa u kojoj su, kako se sumnja, pripadnici ove grupe mleli tela svojih žrtava. 

Na slikama se vidi velika količina pištolja, raznih pušaka, municije, kao i eksploziv MRUD, sve to umotano u pvc kese,  a prikazane su i slike gumenih čizama i ribarskih odela.

Prikazane su i fotografije više policijskih odevnih predmeta, kao što su tanka i debela jakna sa natpisom "policija", pantalone na kojima isto piše, majica kratkih rukava sa istom oznakom, kape i slično. 

Nakon prikazivanja fotografija, advokat Dejan Lazarević, koji je bio prisutan tokom uviđaja, je rekao da je u skrivenoj prostoriji bilo oko 15 ljudi tada i da su svi bili u svojoj obući i odeći, te su, kako sumnja, na taj način kontaminirali postojeće dokaze. 

Sudija je odbila predlog odbrane za izuzeće tužilaca, ali je usvojila predlog da se saslušaju kao svedoci potpisnici izveštaja o uviđaju kuće u Ritopeku, za koje branioci Belivuka i Miljkovića tvrde da su falsifikovani.

Suđenje grupi nastavlja se sutra. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike