Nije imao pare za gorivo i putarinu, ali je išao u zločin! Belivukovom pokajniku šefovi davali pare za ručak, apartman, sređivali i auto

25.04.2023

20:45

0

Autor: Ekipa 24sedam

Spasojević je na prethodnim ročištima ispričao svoju ulogu u više likvidacija

Nije imao pare za gorivo i putarinu, ali je išao u zločin! Belivukovom pokajniku šefovi davali pare za ručak, apartman, sređivali i auto
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

Nikola Spasojević, treći svedok okrivljeni u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ispričao je na jučerašnjem ročištu detalje više likvidacija, od kojih se neke ne nalaze u optužnici. Spasojević je prilikom svom izlaganja u više navrata rekao nije imao novac pred neki od zločina, a da bi sve potrebno potom obezbedio Belivuk - od novca za putarinu, goriva, do apartmana u Grčkoj.

Spasojević je kum Marka Miljkovića i bivši telohranitelj repera Stefana Đurića Raste.

Pare za gorivo i putarinu

Dok je govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Spasojević je naveo da je, pred put u Grčku, rekao Belivuku da nema dovoljno para za put i da mu ga je on dao.

Printscreen /Mup
Igor Dedović (levo) i Stevan Stamatović (desno)

- Veljko je tražio da ga vozim, išao sam svojim pasošem. Dogovor je bio da idem dva sata pre njega i da ga čekam na prvoj pumpi kada se pređe granica, ali rekao sam mu da nemam dovoljno para za gorivo i putarinu, pa smo se našli ovde na jednoj pumpi da mi da novac - ispričao je Spasojević govoreći o ubistvu Dedovića i Stamatovića u jednom restoranu u Atini.

Ručak i 50 evra

Spasojević je ispričao da su u likvidaciji u Atini učestvovali Ljubomir Lainović, Milinko Brašnjović i "neki Leptir i Matori".

Govorio je o tome kako je Lainoviću i Brašnjoviću nosio novac u Makedoniju. Prvi put, kako je naveo, odneo im je 2.600 evra, a drugi put 36.000 evra i roleks. Govoreći o drugom putu, naveo je da je Belivuk dao novac i za put, za ručak i po 50 evra za trojicu momaka koji su išli sa njim.

On je naveo da je novac bio u četiri koverte i da momci nisu znali kome i šta nose.

Sređen auto i apartman

Spasojević je govorio i o ubistvu Damira Hadžića i Alana Kožara na Krfu i tom prilikom naveo da su mu obezbedili auto jer njegov nije radio, kao i apartman u Grčkoj nakon što im je rekao da nema novca.

Naime, Spasojević je naveo da ga je Veljko preko "skaja" pitao da li bi došao na letovanje sa tadašnjom devojkom u Grčku, "jer treba da obavimo neki poslić". 

Facebook/MUP
Alan Kožar i Damir Hažić ubijeni su na Krfu

- Rekao sam "dobro, ali nemam novac". On je rekao "dođi samo, ne brini, sve će biti plaćeno". Meni auto nije radio, pa su mi rekli da će mi Markov otac dati ovlašćenje za citroen C4. Markov otac i ja smo otišli do AMSS i tu mi je dao ovlašćenje. Posle par dana, ja sam krenuo, spakovali smo se devojka i ja i krenuli u Grčku. Miljković mi je dao foto aparat Nikon, koji sam poneo. Išli smo preko Bugarske, jer je oko korone bio problem sa zatvaranjem granica. Tek kada smo ušli u Grčku javili su mi da dođemo u mesto Nikiti - ispričao je Spasojević i dodao da ga je tu sačekao Belivuk.

Naveo je da je tamo Veljko bio sa suprugom i dvoje dece i da su imali apartman do mora, a da su njemu iznajmili apartman iznad.

O ubistvu Mihajlovića, Pukija, Goksija, bombi za Vukotića...

U svom izlaganju Spasojević je, osim pomenutih slučajeva, na prethodnim ročištima pričao o pripremama ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na šinama 30. januara 2017., zatim kako je učestvovao u čuvanju otetog Gorana Mihajlovića u skrivenoj prostoriji kuće u Ritopeku, a da je potom i u Surduku učestvovao u spaljivanju njegovog tela na lomači od guma.

24sedam/ Goran Sivački
Goran Mihajlović

Spasojević je govorio i o svojoj ulozi u ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija. Naveo je da je pri dovođenju njega u kuću u Ritopeku kosio travu, a potom i da je učestovao u uništavanju njegovog tela.

Govorio je i da je učestvovao u uništavanju tela Gorana Veličkovića Goksija, navodeći da mu je tada bilo muka. Otkrio je da je Ljubomir Lainović ubio Ljubomira Markovića Kiću.

Goran Veličković Goksi / Facebook
Goran Veličković Goksi

Spasojević je otkrio i da je prevozio bombu koja je bila namenjena za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića. 

Spasojević se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Printscreen
Jovan Vukotić

 Isto su učinili i Srđan Lalić za 18 godina zatvora i Bojan Hrvatin za 15 godina.

Lalić je okrivio ovu grupu za oko 15 ubistava.

Pripadnici ove grupe se između ostalog optužicom terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike