Užasno svedočenje Belivukovog bivšeg vojnika: "U kosi sam jednom našao kost žrtve koju smo samleli!"

06.04.2023

18:43

0

Autor: Lj.K.

Bojan Hrvatin je rekao da su prvo seskli žrtve u donjem vešu, a da su tek kasnije počeli da oblače kombinezone

Užasno svedočenje Belivukovog bivšeg vojnika: "U kosi sam jednom našao kost žrtve koju smo samleli!"
Klanica u Ritopeku - Copyright Foto: 24sedam/Printskrin

U nastavkudanašnjeg ssuđenja zloglasnoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pitanja svedoku saradniku Bojanu Hrvatinu postavljao je optuženi Vlade Draganić, inače vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su, prema optužnici, pripadnici grupe kasapili i uništavali tela žrtava.

Odgovarajući na pitanja, Hrvatin je izneo jezivno svedočenje, tvrdeći da se dešavalo da u kosi ii na telu nađu komade mesa ili kostiju žrtava čije su ostatke uništavali, meljući ih u industrijskoj mašini za meso.

Kada ja i ti mašinu navodno peremo i čistimo, gde su Miloš Budimir i Lalić?

- Ja sam gledao kako pereš, uglavnom sam ti dodavao i pomagao, to radimo kada smo samleli pokojnog Mitića. Miloš i Lalić su uglavnom bili u garaži, pisali sa Miljkovićem. I mi smo bili u garaži jer je tu stajala mašina, ali smo ulazili i u prostoriju da je peremo.

Na piranje da li su umeli da se isprljajup rilikom komadanja tela. Hrvatin je odgovorio:

- Tako je, bude, speremo se unutra malo crevom da komadi ne bi ispadali kada izađemo iz prostorije. Jednom mi je i u kosi bio deo kosti ili nečega, kada sam se prao spao je. Tada nismo radili u kombinezonima, nego u donjem vešu.

Draganić ga je potom upitao od koga je čuo da su im čestitali Veljko i Marko, nakon što su delove tela jedne od žrtava prosuli u Dunav. Svedok okrivljeni je rekao da su im čestitali jer su sve veoma brzo završili.

Da li su reklii "e to braćo"?

- Čestitali su jer smo završili sve za sat i po vremena, nije se odužilo, nikad se brže nije završilo, to je između nas bilo komentarisano, odgovorio je Hrvatin koji se nagodio sa tužilaštvom da prizna sve što zna, u zamenu za blažu kaznu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike