Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu: Evo šta će danas biti u sudnici

23.01.2024

14:00

0

Autor: Mi. S.

Sudsko veće danas bi trebalo da nastavi uvid u pisanu dokumentaciju

Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu: Evo šta će danas biti u sudnici
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

Uvidom u pisanu dokumentaciju, danas bi u Specijalnom sudu u Beogradu trebalo da se nastavi suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom klanu, optuženima za sedam ubistava, otmice, silovanje i neovlašćeno držanje droge i oružja.

U sudnici su juče preslušani audio snimci, a odbrana je tražila da se iz dokaza izuzme zapisnik o uviđaju u kući u Ritopeku, kao i izveštaji od 22., 23., 26. i 29 aprila 2021. godine. U svojstvu svedoka, odlukom sudskog veća, trebalo bi da budu saslušani Nebojša Petković i Zoran Pavković, koji su potpisali te izveštaje.

Prikazane su i forografije iz tajne prostorije. Nakon prikazivanja fotografija, advokat Dejan Lazarević, koji je bio prisutan tokom uviđaja, je rekao da je u skrivenoj prostoriji bilo oko 15 ljudi tada i da su svi bili u svojoj obući i odeći, pa su, kako sumnja, na taj način kontaminirali postojeće dokaze. 

Advokat Lazarević, koji je ponovo uključen u sudski proces, rekao je da je falsifikovan i datum kada kada su sačinjeni ti izveštaji. On tvrdi da je falsifikovan i spisak dokaza. Tražio je da se sasluša i treća osoba, koja je pored njega i tužioca Saše Ivanića, prisustvovala uviđaju u tajnoj prostoriji kuće u Ritopeku i uzimanju dokaza, a reč je navodno o šefu forenzike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike