Iz prve ruke: Svedok razvezao priču o Skaj aplikaciji klana Velje Nevolje

24.11.2023

15:30

0

Ilija K. održavao aplikaciju za članove klana

Iz prve ruke: Svedok razvezao priču o Skaj aplikaciji klana Velje Nevolje
Copyright ATA Images/Pixabay/Printskrin

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Svedok Ilija Kovačević, sin pokojnog Zoran Kovačevića Koče, ispričao je da se ceo život bavio popravkom računara, telefona i tehnikom. Kako je kazao, bio je zadužen na stadionu FK Partizana da osmisli sve vezano za video igrice "E sport Partizan", a bilo je pet osnivača - Srđan Lalić, Belivuk, Miljković i jedan od braće Budimir. Kovačević je ispričao i da je ugrađivao aplikaciju "Sky", kao i da je sarađivao sa okrivljnenim-saradnikom Lalićem. Kako je objasnio, svedok je imao i svoje klijente na toj aplikaciji, ali je i za Lalića servisirao "Sky" aplikaciju. Pojasnio je da se ta aplikacija ugrađuje u telefone, preko nje mogu da se šalju SMS poruke, glasovne poruke i fotografije, a da ne mogu da se šalju video snimci i da se obavljaju pozivi.

Sin pokojnog Koče je rekao i da su "Sky" naloge imali Belivuk, Miljković i Lalić, a da je nakon njihovog hapšenja ugasio naloge. Kada se ugase nalozi telefon se vrati na fabrička podešavanja. Svedok tvrdi da je Belivuk na toj aplikaciji imao nadimak "Soprano", Miljković "Kratos", a Lalić "Beri".

Pitanja je svedoku počeo da postavlja Miljković. U ponedeljak je postupak razdvojen u odnosu na Slađanu Sekulić i Borisa Karapandžića koji su sprečeni da prisustvuju zbog zdravstvenog stanja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike