Belivuk mu sekirom odsekao glavu! Navijača Zvezde izdao kum, pa ubijen u Ritopeku

29.10.2023

20:45

0

Zdravko Radojević iz Koteža ubijen je zbog prekriženog murala i poruke "Zdravko, pi*ko je*emo ti sve"

Belivuk mu sekirom odsekao glavu! Navijača Zvezde izdao kum, pa ubijen u Ritopeku
Veljko Belivuk, Zdravko Radojević i Ritopek - Copyright 24sedam/YouTube/Rudar7

Zdravko Radojević iz Koteža, navijač Crvene Zvezde, vređan je. otet i ubijen u ritopečkoj klanici u periodu od 30. oktobra do 10. novembra 2020. godine. On je likvidiran zbog prekriženog murala i poruke "Zdravko, pi*ko je*emo ti sve", ali i zbog izdaje svog kuma.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić, Miloš Budmir i Srđan Lalić, prema navodima optužnice, pratili su, organizovali i realizovali likvidaciju Radojevića.

Prema optužnici, sve je počelo 30. oktobra kada je za sada nepoznata osoba Belivuku i Miljkoviću poslala fotografiju murala na kom piše: "Zdravko, pi*ko je*emo ti sve".

Nakon toga je u čet grupu u kojoj je bilo nekoliko osoba stigao i set fotografija na kojima se vide poruke između Radojevića i nepoznate osobe iz kojih se moglo zaključiti da Radojević preti smrću grupi Veljka Belivuka.

Na aplikaciji "Skaj" Radojević je svom prijatelju poslao poruku u kojoj ga je pitao šta radi, a potom mu mu se poverio da on "nije nikako" i da su mu opet išarali mural ubijenog brata i poručio: "Brate pobiću ih javno sve".

"Ubiću svinju javno"

Radojević je očigledno bio očajan, ogorčen i besan zbog prežvrljanog grafita njegovog pokojnog brata. "Prijatelja" je pitao da li može da mu pomogne da "pobije go*na".

"Ma brate oni mene mrze, pa mrze. Očima ne mogu da me vide. To je ona svinja debela uradila (Belivuk). Ubiću svinju javno", stoji u poruci.

Zdravko Radojević/Foto: Printskrin
Zdravko Radojević

"Prijatelj" je Zdravka odao i sve poruke pokazao Marku Miljkoviću. Danima nakon toga, kako se navodi u optužnici, ista osoba je Miljkoviću poslala fotografije Zdravka Radojevića, kao i "mercedesa" koji vozi. Miloš Budimir, inače Radojevićev kum kojem je navijač Zvezde krstio decu, dostavio je klanu fotografije gde živi Radojević. Ubrzo nakon toga isplanirali su da ga prate, a potom i kidnapuju.

Prvo su Dragan Mitrović i braća Budimir u više navrata osmatrali mesto boravka, putnička vozila koja poseduje, pratili kretanje i kontakte Radojevića. Potom je Nemanja Lakićević, koristeći poverenje koje je Radojević imao prema njemu, rekao mu da misli da mu je ugrožena bezbednost i tim povodom mu dao na korišćenje svoje vozilo "folksvagen pasat". O tome je odmah obavešten Mijković koji je dobio sliku pomenutog automobila kako bi lakše mogli da prate navijača.

Miljković se potom predstavljao kao prodavac oružja i tako namamio Radojevića da dođe do parking mesta poznatog beogradskog prevoznika u pravcu za Niš. Radojević je došao na dogovoreno mesto da bi kupio oružje, a tada ga je dočekao Nebojša Janković.

Radojević je zatim iz "pasata" prešao u "reno megan senik". Janković mu je rekao da idu na mesto gde je oružje i krenuli su ka Nišu. Iza su u kolima išli Hrvatin i Marko Budimir, a u drugom automobilu bio je Nemanja Đurić.

Batinama do šifre za "Skaj"

Prvo su vozilima blokirali uključenje na auto-put u pravcu u kojem su se uputili sa Radojevićem, kako bi bili sigurni da ih niko ne prati.

Žrtvu su dovezli u Ritopek u kojem su već bile spremne "lisice", traka za vezivanje, rukavice, čizme, radna odela koja su nošena prilikom ubistava, sredstva za čišćenje. U tajnoj prostoriji u klanici Radojevića su već čekali Belivuk, Miljković, Budimir, Lalić i Draganić.

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Pixabay
Ilustracija

Odmah su ga "zaskočili" i počeli da tuku i da mu traže šifru sa njegovog "Skaja", kako bi videli sa kim je u kontaktu. Potom su ga slikali, a pre toga mu dali pištolj da napuni kako bi ostavio tragove na njemu, a zatim su tim istim pištoljem, oko 18 časova, ispalili par metaka na kuću Marka Budmira, da bi prikrili ubistvo Radojevića.

Njega sa pištoljem i pucnjavu su slali kontaktima sa telefona Zdravka Radojevića i međusobno delili koristeći njegov kriptovani telefon i uveravali njegovu suprugu da je živ i da mora pred vozila nekim osobama i slali slike na kojima su oblepljeni selotejp trakom.

Kada su to obavili, navodno zavarali ubistvo, odveli su Zdravkovića do skrivenog prostora u kući i ubili jer je, kako se navodi, pretio Marku Budmiriu i njegovoj ženi i deci.

Prvo su ga skinuli golog, vezali, položili na stomak, postavili mu dasku ispod glave, pa ga je Belivuk udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu nakon čega su Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković i Belivuk isekli na komade, samleli i njegove delove bacali u Dunav.

Grupa za praćenje - 74B7BA

Njegove lične stvari su zapalili, mašinu su oprali hemijskim sredstvima, a "pasat" sklonili. Takođe su prisvojili njegova dva "mercedesa", jedan "rendž rover" i "škodu".

MUP
Automobil "mercedes" Zdravka Radojevića

Jedan od optuženih pripadnika klana, koji je odlučio da otkrije sve o zločinima, Bojan Hrvatin, ispričao je da je plan za likvidaciju skovan krajem oktobra 2020. godine i to u Turskoj.

- Zdravko Radojević se deklarisao kao "škaljarac", pričao je da može Marka Budimira da namesti kad hoće i pričao je da će da mu ubije ženu i decu. Petnaestak dana pre ubistva Zdravka, Miloš Budimir je sa bratom Markom, Veljkom Belivukom i Srđanom Lalićem boravio u inostranstvu, čini mi se u Turskoj. Zvali su me i zamolili me da obiđem adresu, da vidim kakva je situacije, gde je crni "mercedes" koji je vozio i da vidimo da li može da mu se postavi eksploziv pod auto - otkrio je Hrvatin šta je bio prvobitni plan za ubistvo Radojevića.

Grupu za praćenje Radojevića na "Skaj" aplikaciji napravio je Marko Miljković, a ona se zvala 74B7BA. U njoj su bili Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Marko Budimir i Dragan Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike