Belivuk se iznervirao zbog dokaza iz Ritopeka: Bivšeg inspektora SBPOK-a nazvao kriminalcem!

31.10.2023

19:18

0

Otkriveno je i da je policija prisluškivala kuću u Tršiću, takozvanu "Deda mrazovu kućicu", u kojoj su snimljeni optuženi

Belivuk se iznervirao zbog dokaza iz Ritopeka: Bivšeg inspektora SBPOK-a nazvao kriminalcem!
Ilustracija: Marko Miljković, Božidar Stolić i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Antonio Ahel/ATA Images/E-Stock

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe koji se terete za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu i to nastavkom uvida u pisanu dokumentaciju koja je prikupljena tokom istražnog postupka.

Iz dokumenata koja su danas izvedena kao dokazi, vidi se da su na merama policije bili i svedoci saradnici Srđan Lalić i Nikola Spasojević, kao i optuženi Nikola Stefanović, Vlado Georgijev.

Otkriveno je i da je policija pratila i slušala kuću u Tršiću, takozvanu "Deda mrazovu kućicu", u kojoj su snimljeni optuženi Veljko Belivuk, Nebojša Janković kao i supružnici Slađana Sekulić i Vlado Georgijev.

Branilac Slađane Sekulić i Vlade Georgijeva, advokat Sanja Ćeriman tražila je da se ovi dokazi iz kuće u Tršiću izdvoje, jer se kuća vodi na jedinu ženu koja se navodi u optužnici i da kao takvi ne mogu da budu korišćeni.

- Sudija, smatramo da je ovo apsolutno zakonit dokaz, pre svega jer ste pitali gde su živeli. U toj kući nisu živeli - rekao je tužilac Saša Ivanić.

Podsetimo, iz presretnutih razgovora proizilazi da su u tu kuću u Tršiću dolazili i Belivuk i njegova supruga.

Tokom današnjeg suđenja kriminalnoj grupi prikazani su dokazi o uviđaju i forenzičkom pregledu lica mesta, odnosno kuće u Ritopeku u kojoj su počinjena ubistva.

24sedam/Goran Sivački/MUP Estock
Kuća u Ritopeku, Veljko Belivuk i Marko Miljković

U dokazima su pobrojani dokazi pronađeni u kući 4. februara 2021. kada je kuća otkrivena, ali i iz 15. marta iste godine, kada je pronađena tajna prostorija u koju se ulazilo tako što se pomeri polica u garaži.

U tajnoj prostoriji, koja je naknadno otkrivena, podsetimo, otkrivena je industrijska mašina za mlevenje mesa u kojoj su prema optužnici pripadnici klana posle zločina mleli ljude i uništavali njihove ostatke, koje su potom bacali u džakovima u Dunav.

Dokumentacija iz Ritopeka, iz marta, izrevoltirala je Veljka Belivuka koji se javio za reč.

- Imamo situaciju da je policijski službenik tokom pretresa u Humskoj zaboravio značku, pa su prostorije otpečatirane pa zapečatirane. A za kuću u Ritopeku nema kada je ponovo otpečatirana. Tom uviđaju je prisustvovao Božira Stolić, kriminalac kom se sudi pred Specijalnim sudom i bio je prvostepeno osuđen. Ko je onda otpečatio kuću koju čuvaju od kriminalaca pečatom, policajac ili kriminalac? - bunio se Belivuk zbog uviđaja od 15. marta kada je pronađena mašina.

Tanjug/Jadranka Ilić
Božidar Stolić

Inspektor Božidar Stolić koji je, podsetimo, prisustvovao uviđaju u Ritopeku bio je uhapšen, a sada mu se i sudi zbog sumnje da je za novac odavao informacije pripadnicima klana Veljka Belivuka.

Posle Belivuka, zbog drugog uviđaja u kući se javio i optuženi Marko Miljković, koji je citirao članove zakona ponavljajući da posle prvog uviđaja 4. februara 2021. policija više nije smela da ulazi u kuću i da su svi dokazi koji su naknadno pronađeni, nezakoniti.

Inače, Božidaru Stoliću se stavlja na teret da je pripadnicima klana informacije odavao Filipu Goluboviću, koji je optužen da je inspektora podstrekavao da mu dostavlja informacije. Golubović bi u četvrtak, kada se suđenje nastavlja, trebalo da bude saslušan kao svedok u postupku protiv Belivuka, Miljkovića i njihove kriminalne grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike