Uhapšen bliski saradnik Velje Nevolje: Munjevita akcija policije u Francuskoj

22.11.2023

16:13

0

Autor: 24sedam

U Francuskoj je danas uhapšen "kavčanin" Dragan Knežević (42)

Uhapšen bliski saradnik Velje Nevolje: Munjevita akcija policije u Francuskoj
Aleksandar Vuković (1) - Copyright Printscreen/Facebook/Aleksandar V.

U Francuskoj je danas uhapšen Dragan Knežević (42) koji se potražuje na osnovu međunarodne poternice Interpol Podgorica. Uhvaćeni begunac je blizak saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a sa njima je optužen i za ubistva Mila Radulovića zvanog Kapetan i još dve osobe.

Iz Uprave policije su naveli da u operativnim evidencijama Knežević je registrovan kao “visoko-rangirani član organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore”, odnosno da je pripadnik "kavačkog" klana.

- D. K. se potražuje radi obezbeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podogorici, a na osnovu šest različitih naredbi toga Suda zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih dela teško ubistvo i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u narkotika - kazali su iz policije.

Iz Uprave policije kazali su da hapšenju Kneževića prethodila je saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i francuske policije.

- Uslediće saradnja nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Francuske u cilju ekstradicije Knežević  kazali su iz UP.

Dragan Knežević je pripadnik kavačkog klana a povezivan je i sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u septembru je podiglo optužnicu protiv Kneževića i 30 "kavčanina" na čelu sa Radojem Zvicerom. Na optužnici je i beogradska grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Oni se terete za ubistvo tri osobe krajem 2020. godine.

"Kavčane" terete da su u kuću Ratka Živkovića u Spužu na prevaru doveli Barane Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Belivuk, Miljković, Knežević, Nebojša Janković, Ratko Živković, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike