Zastoj na suđenju Flekici: Advokati ubice studentkinje na odmoru, a sudija ide u penziju

17.01.2024

12:05

0

Autor: 24sedam

Ne zna se kada će biti nastavljeno suđenje Milošu Srebriću - Flekici

Zastoj na suđenju Flekici: Advokati ubice studentkinje na odmoru, a sudija ide u penziju
Copyright Facebook/Kristina Kaplanović

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Milošu Srebriću, zvanom Flekica, koji je optužen da je 25. maja 2017. prilikom pljačke ubio radnicu te benzinske pumpe Kristinu Kaplanović.

Suđenje je odloženo jer su njegovi branioci na odmoru. Sledeće suđenje će biti zakazano naknadno jer predsednica sudskog veća iz ovog predmeta ide u penziju.

Advokati su na jednom od prethodnih suđenja istakli da sumnjaju da je snimak sa nadzornih kamera skraćen, kao i da najbitniji delovi nedostaju jer ih je neko namerno isekao. Odbrana takođe tvrdi da se na snimcima vidi da izvršilac ima belu majicu, dok svedoci i Stefan Rokvić tvrde da je imao crnu majicu.

Srebrić je iznoseći odbranu tvrdio da nije počinio ovo krivično delo već Rokvić, koji je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio ovo krivično delo.

Prvom prvostepenom presudom Srebrić je bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike