Gde je pet minuta snimka ubistva radnice benzinske pumpe? Odbrana tvrdi da je isečen!

23.05.2023

14:50

0

Milošu Srebriću sudi se za ubistvo radnice benzinske pumpe Kristine Kaplanović i ranjavanje radnika D. S.

Gde je pet minuta snimka ubistva radnice benzinske pumpe? Odbrana tvrdi da je isečen!
Miloš Srebrić i ubijena Kristina Kaplanović - Copyright Ubica Miloš Srebrić/Žrtva Kristina Kaplanović/Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas je, pregledom snimaka sa nadzornih kamera, nastavljeno suđenje Milošu Srebriću, optuženim da je 25. maja 2017. godine, prilikom pljačke ubio radnicu benzinske pumpe Kristinu Kaplanović i ranio radnika D. S.

Tokom pregleda jednog od snimaka koji je zabeležio ulaz u objekat benzinske pumpe, nedostaje pet minuta snimka, zbog čega branilac Jugoslav Tintor tvrdi da je taj snimak montiran, odnosno sečen.

Na snimku nadzorne kamere u 10.30 sati, vidi se da u desnom gornjem uglu stoji grupica od troje-četvoro ljudi, dok se u tom trenutku snimak prebacuje na 10.35 i vidi se kako dve osobe beže.

Druga kamera je zabeležila trenutak kada jedna osoba pada na pod, a druga beži, nakon čega se osoba koja je pala hvata i drži za stomak.

U narednih desetak minuta snimka, jedna osoba leži na betonu, dok joj dve osobe prilaze i pričaju telefonom, a ubrzo je stigla i policija.

Odbrana tvrdi da se na snimku vidi izvršilac, kao i da je utvrđeno da je on svetlo obučen, odnosno da ima svetlu majicu, dok, kako je odbrana istakla, oštećeni D.S. i osuđeni Stefan Rokvić u svom iskazu navode da je izvršilac bio u crnoj majici.

Na kraju današnjeg suđenja odbrana je tražila da se Srebriću pritvor zameni blažom merom, što je sudija odbila i zakazala sledeće ročište za 9. jun.

Srebrić je na prethodnom suđenju izneo odbranu tvrdeći da on nije počinio ovo krivično delo, već Rokvić, koji je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora, jer nije prijavio ovo krivično delo.

Prvom prvostepenom presudom Srebrić je bio oduđen na kaznu zatvora od 30 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje.

Miloš Srebrić se tereti da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kaplanović, kada je ranjen i D .S. Na teret mu se stavlja teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike