Flekica napao cimera: Ubica studentkinje prebačen u izolaciju CZ-a

29.08.2023

13:57

0

Zbog incidenta u zatvoru Viši sud u Beogradu odbio je danas da mu ukine pritvor i zameni ga kućnim

Flekica napao cimera: Ubica studentkinje prebačen u izolaciju CZ-a
Miloš Srebrić i Kristina Kaplanović - Copyright Facebook/Kristina Kaplanović

Miloš Srebrić, zvani Flekica, optuženi za ubistvo Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu 2017. godine, nalazi se u izolaciji u pritvoru i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. O ovome je Viši sud u Beogradu, koji sudi Srebriću za teško ubistvo, obavestio upravnik Centralnog zatvora.

Protiv Srebrića je poveden disciplinski postupak, jer je označen kao vođa grupe koja je mučila i maltretirala jednog pritvorenika. Taj čovek je dao izjavu upravi i ispričao ko ga je sve od drugih pritvorenika i kako maltertirao, a zbog zadobijenih povreda je na kraju završio u bolnici u Vojnomedicinskoj akademiji.   

Facebook/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

Sudsko veće koje sudi Srebriću danas je odbilo da mu ukine pritovor i zameni ga za kućni. Srebrićev branilac Vladan Jevtić prethodno je podneo takav predlog sudu, naglašavajući da je Srebrić već šest godina i 13 dana u pritvoru, što je najduži pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Jevtić kaže da ne postoje materijalni dokazi da je Srebrić počinio teško ubistvo devojke na pumpi i da se ceo slučaj zasniva na iskazima Stefana Rokvića, osuđenog za neprijavljivanje krivičnog dela i radnika pumpe Darka Stankova.

Srebrićeva odbrana predložila je da sud traži od MUP-a snimač koji su uzeli sa pumpe i da se sa harddiska izvadi i prenese materijal koji su u periodu ubistva Kristine Kaplanović snimile sve nadzorne kamere i dostavi tužilaštvu i odbrani. Sada se u sudskim spisima nalaze samo delovi snimaka, nedostaje ključnih pet minuta pred sami trenutak ubistva, a branioci smatraju da je neko njima manipulisao i sekao ih.

Facebook/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica je u jednom trenutku izašao iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Apelacioni sud u Beogradu poništio je prvobitnu presudu Višeg suda u ovom predmetu i naložio novo suđenje. Tom presudom, Srebriću je bila izrečena zatvorska kazna u trajanju od 30 godina. Potvrđen je jedino deo presude kojom je Stefan Rokvić oglašen krivim za neprijavljivanje krivičnog dela.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike