Odbrana tvrdi da je paranoičan: Miljkovićevog kuma hoće da pošalju na psihijatrijsko i psihološko veštačenje

21.11.2023

18:35

0

Branilac optuženog Filipa Ivanovskog Miljana Perendija kazala je da se čuje kako Spasojević prati ženu, i da je paranoičan, kao i sklon izmišljanju i hiperbolisanju

Odbrana tvrdi da je paranoičan: Miljkovićevog kuma hoće da pošalju na psihijatrijsko i psihološko veštačenje
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je saslušanjem audio zapisa nastavljeno suđenje optuženoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Advokat Nikola Jerković je, s obzirom da su u sudnici preslušani snimci razgovora okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića, predložio da se Spasojević dovede u sud i da pojasni da li je on na snimku, i ko su NN ljudi sa kojima priča. Jerković je predložio i da se Spasojević veštači, da se naloži njegovo psihijatrijsko i psihološko veštačenje, jer je, kako tvrdi, na snimcima pokazao da je paranoičan i ljubomoran.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Branilac optuženog Filipa Ivanovskog Miljana Perendija kazala je da se čuje kako Spasojević prati ženu, i da je paranoičan, kao i sklon izmišljanju i hiperbolisanju.

Ona se osvrnula na predlog Jerkovića i rekla da smatra da bi trebalo veštačiti Spasojevića jer je tokom boravka u pritvoru stalno plakao i hteo sebi da oduzme život.

Belivuk je zatim rekao da je tužlac izneo neistinu, jer je rekao da je Spasojević potvrdio u svom iskazu sve što se navodi nasnimcima, dok Belivuk tvrdi da je Spasojević u sudnici rekao da je prestao da ide na utakmice jer se plašio Belivuka i Miljkovića, dok u razgovorima koji su danas pušteni, govori kako je razlog bio to što planira porodicu i ne može da radi kao obezbeđenje zbog neizvesnosti.

MUP
 

U sudnici su zatim pušteni razgovori između optuženih Nikole Stefanovića i Vlade Georgijeva koji su pričali o automobilima, kao i razgovori okrivljenog-saradnika Srđana Lalića koji je pričao sa radnikom jedne radnje i od njega tražio brojčanice novca. Lalić je kasnije pričao i sa operaterima firma za telekomunikacije o postavljanju optičkog kabla u prostorije na Partizanovom stadionu.

Takođe, u jednoj konverzaciji NN muškarac obaveštava Lalića da mu je stigao novac iz Australije i da dođe po njega, ali je Lalić tada rekao da je bolestan pa ne može da dođe po to ali je dodao da će organizovati.

Branioci su predložili da se i Lalić dovede u sudnicu kako bi se iznjasnio da li je on razgovarao na snimcima. Suđenje ovoj grupi nastavlja se u četvrtak kada su pozvani svedoci Ilija K. i Igor A.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike