Silovana žrtva Belivukovog klana danas odgovara na pitanja: Nastavlja se suđenje zloglasnom klanu

20.11.2023

13:00

0

Ilija S. je ranije tokom suđenja ispričao sve o načinu na koji je bio zlostavljan na stadionu FK Partizan, u bunkeru

Silovana žrtva Belivukovog klana danas odgovara na pitanja: Nastavlja se suđenje zloglasnom klanu
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihove kriminalne organizacije, koji su optuženi za sedam ubistava, totmice, silovanje, trgovinu drogom, ilegalno držanje oružja. Predviđeno je da žrtva silovanja Ilija S, iz okoline Požarevca, koji je već svedočio u sudnici, odgovara na pitanja tužioca i branilaca, kao i okrivljenih.

Ilija je ranije tokom suđenja ispričao svoju priču i posvedočio o načinu na koji je bio zlostavljan na stadionu FK Partizan, u takozvanom bunkeru.

Na prošlom suđenju je bilo burno. Pominjala se i izvesna Mira Poštarka kod koje se navodno nalazi disk sa 700 GB slika i snimaka za koji Belivuk i Miljković traže da se pojave kao dokaz.

Saslušanje Ilije S. bilo je zatvoreno za javnost, Po izlasku iz sudnice advokat Nada Mitrović Rakić je istakla da je njen klijent Ilija S. verodostojno ispričao sve kroz šta je prošao.

- On je ponovio sve što se dogodilo tog kritičnog dana, odnosno u kritično vreme. Rekao je istinu u potpunosti. On je više puta saslušavan, prvi put u Požarevcu, pa onda u Beogradu. On i danas oseća posledice svega, ali mu u svakom slučaju veliku podršku pružaju njegovi najmililji - rekla je advoktica Nada Mitrović Rakić ranije po izlasku iz suda.

MN Press Youtube/Printscreen 24sedam
Ilustracija

Ranije je Ilija S. do detalja ispričao da mu se život pretvorio u pakao sredinom oktobra 2020. godine. On je došao u Beograd do Kalemegdana, zatim je obišao grob Milorada Mandića Mande,  posetio je i stadion Partizana. Kako je tada objasnio, "navijači" su ga prepoznali jer je voleo da ide na utakmice, a onda su ga optužili da je došao da uhodi Belivuka i Miljkovića za račun Ljubomira Markovića Kiće.

- Pravio sam selfi kod stadiona, kada su me uhvatili ti ljudi, pitali su me "Požarevac, priznaj šta radiš tu". Povukli su me za duks i rekli "polazi sa nama", vukli su me, udarali mi šamare i odveli u prostorije. Tukli su me pesnicama, bio sam vezivan lisicama za stolicu, stavljali su mi na ruke braon široku traku. Unosili su mi se u facu i ponavljali "Šta je bilo, došao si da nas cinkariš, došao si da pratiš Velju". Ja sam ponavljao "Nisam, došao sam da se slikam" - ispričao je ranije Ilija.

Tri dana su ga držali zatočenog, a seksualno su ga zlostavljali štapom za bilijar. On je objasnio i da ga je seksualno zlostavljao optuženi Aleksa Šejić. Rekao je da su ga svako veče tukli, a da je često pomišljao da neće izaći živ. Trećeg dana, prema njegovim rečima, u bunker su došli i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

- Želeo bih to da izbacim iz glave, pakao je bio. Došli su Belivuk i Miljković, tukli su me držaljom od sekire, od udaraca nisam mogao na nogama da stojim. Posle toga su me terali da se skidam i udarali su me po nogama, glavi. Belivuk mi je ponavaljao "Kaži za koga cinkariš, pi..o ciganska, cinkaroška, klošaru". I Marko Miljković me je tukao, opkolili su me, ja sam ih molio da me puste, Marko je čak slikao i moju ličnu kartu, uvukli su me unutra u separe i nastavljali da me udaraju - detaljno je opisala jedina preživela žrtva klana iz optužnice.

On je objasnio da su mu na kraju rekli kako će da ga puste, ali da se vrati kući i da godinu dana ne sme da se vraća u Beograd i nekome priča o tome šta mu se desilo, inače će da ga likvidiraju. Odvezli su ga na naplatnu rampu u Vrčinu, odakle je stopirao za Požarevac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike